reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

futrzakowa - nooo szybko szybko ... tak z głupot zapytałam doktora czy fifolka tam nie widać :) stwierdził że nie bo to dziewczynka ... i mówi "zobacz tu jest taki cypelek, u chłopców jest on wyżej skierowany a u dziewczynek niżej" kupa śmiechu przy tym była :)

reklama
Tlumacze i prosze, ale u nas nie przychodzi to tak latwo. Olo nie chce slyszec absolutnie o tym, ze bedzie dziecko i ma gdzies jak mu tlumacze...

Kochaniutka a spróbuj moze z tym... moja kolezanka miała tą samą sytuacje... i powiedziała ze dzidzia przyniesie dla niego prezent taki o jakim marzy ( to juz Ty musisz wiedziec hehe ) i wyobraz sobie ze nie myslała ze zadziała... do dzisiaj mowi... ze kocha dzidzie głaszcze brzuszek i ze urodzi sie z DUŻYM KRAKTOREM (traktorkiem eheh) dla niego.... takze w grudniu mają rozwiązanie i ciekawe jak to się sprawdzi....

Milutek
ja mam konflikt serologiczny, dobrze Olcia pamietałas :) a to cieszy jak ktos pamieta.... a badania miałam tylko w 6tym tyg na poczatku ciazy, teraz ide w poniedzialek i ciekawe czy mi zleci... a dlaczego pytasz ?? ;-)

Dziewczynki FiFronka, Lokata
, Clifordzik
Strasznie sie ciesze ze jest wszystko oKi... piękne dzidzie ... nie moge sie doczekac poniedziałku... nawet nie myśle co czujecie :):):):-):-):-)

ona1986- pytałam bo lekarz wiedząc ze mam ten konflikt zlecił mi badania na przeciwciał które się ponoć robi dopiero po 12 tyg.- co miesiąc. Dzisiaj byłam zrobić to badanie i w laboratorium wynikła jeszcze inna nazwa tego badania-COOMBSA!! Chcialam sie czegos dowiedziec po co sie robi te badania itp.Ogolnie na necie malo znalazłam o tych pseudo przeciwcialach a teraz po badaniach wiem jakiej nazwy szukac w necie:)

ona1986- pytałam bo lekarz wiedząc ze mam ten konflikt zlecił mi badania na przeciwciał które się ponoć robi dopiero po 12 tyg.- co miesiąc. Dzisiaj byłam zrobić to badanie i w laboratorium wynikła jeszcze inna nazwa tego badania-COOMBSA!! Chcialam sie czegos dowiedziec po co sie robi te badania itp.Ogolnie na necie malo znalazłam o tych pseudo przeciwcialach a teraz po badaniach wiem jakiej nazwy szukac w necie:)

aaaa to mnie pocieszyłas ze po 12 tym tyg, bo ja sie zastanawiałam czemu jeszcze mnie nie wysłał, czyli jak teraz bede to pewnie mnie wyśle na nie... a kiedy masz wyniki ?? bo mowił ze jak bedzie pieczątka Brak Przeciwciał to jest wszystko OK...a co to Coombsa to nie mam pojecia :/

Nooo i nareszcie po USG genetycznym :) Dzidzia wielka ... 12 tydzień, CRL=6,61cm, przezierność karkowa=1,39mm ... wszystko tak jak powinno być ... kamień z serduszka.
A i Pan Dr. stawia flaszke że to dziewczynka :D
"Panie dr a fifolka tam nie widać?" - na co on "fifolka nie widać ... bo to dziewczynka:)"
Macie mamusie foto Naszego Skarba. I życzę Wam wszystkim pozytywnych wieści :)

Zobacz załącznik 281699

Teraz się doczytałam ze mamy tu już mała kobietkę:)no to super...ja bym tak bardzo chciała mieć parkę:)
W czwartek idę do gina to się podpytam czy tam czegoś już nie widać:) Umieram z ciekawości ile maja teraz moje maluchy bo mi tak bardzo brzuszek wybiło (jeszcze bardziej do przodu niż na ostatnich fotkach)że mogę już na nim ręce opierać:)hihiihi

Ona-a jakie robiłaś badania na ten konflikt? Jakie macie grupy krwi? Bo ja mam )Rh- a mąż ARh+

Ostatnia edycja:
milutku ja mam tak samo Maz 0Rh+ a ja BRh- wiec dupka :((( ale mowia ze teraz to nic strasznego, zobaczymy, tylko na poczatku badania krwi... i wyszło Brak Przeciwciał, i mowił ze bedziemy sprawdzac przeciwciała co miesiac a pozniej chyba w 20 któryms tyg dostanie sie zastrzyc Anty D czy cos.. i chyba po urodzeniu dziecka... podobno tak boliiii ze szok hehe

Ona dobrze czytam ze idziesz do ginka w poniedziałek? bo ja tez i chyba Milenka tez wiec w poniedziałek bedzie wysyp nowych info i moze juz beda znane płcie naszych bobaskow ;)

Ona dobrze czytam ze idziesz do ginka w poniedziałek? bo ja tez i chyba Milenka tez wiec w poniedziałek bedzie wysyp nowych info i moze juz beda znane płcie naszych bobaskow ;)

hehe ide ide na 8 ranooooo chyba na 1 wszy ogiennn hehe , ja mysle ze u mnie jeszcze bedzie za wczesnie ale kto wie... u Ciebie wieksze szansce ;))))

reklama
Ola-Zastrzyk Anty nie boli- a przynajmniej mnie nie bolalo. Ja taki dostałam 5 lat temu jak straciłam ciąże w 14 tyg. Generalnie w tych czasach to nie jest juz taki problem tylko ze trzeba miec to na uwadze i miec swiadomosc ze to trzeba kontrolowac:) Ja robiłam badanie okreslajace grupe krwi w szpitalu w 8 tyg.i tam mialam ta magiczna pieczatke ze nie stwierdzono przeciwciał. Teraz to chyba musze skontrolowac bo mialam mały krwotok 3 tyg.temu wiec pewnie lekarz chce sie upewnic ze wszystko jest ok:)
Mojej znajomej gin dopatrzył sie chłopczyka już w 12 tygodniu:)

Do góry