reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

My bylismy na szepienie zapisani na poprzeni czwartek. Ale szczepienia nie bylo ze wzgledu na brzydkie wodniste i bardzo smierdzace kupki malego. Zaczely sie one po przejsciu z nan pro2 na nan pro3, miala ktoras z waszych pociech podobnie? Kupki byly takie jak dzieci na piersi robia i odpazaly pupe. Dostalismy dicoflor 30 i wrocilismy do mleka poprzedniego i troszke kupy sie poprawily. Lekarz powiedziala ze maly moze zostac na mleku 2 bo juz itak wszystko prawie jje. A szczepienie mamy miec 25, ale mnie nastraszylyscie tymi powiklaniami po szczpieniu. A maly wazy 10.5kg i mierzy 78cm. A w piatek idziemy do ortopedy, ciekawe co powie bo malemu prawa nozka tak od piety leci do srodka, tak dziwnie mu sie wykrzywia.

reklama
Ancia ja przeszłam w zeszłym tygodniu z Nan 2 na Nan 3 . Nie zauważyłam żadnych negatywnych objawów poza tym,że w 3 robią się grudki podczas przygotowywania mleka:eek:

Ancia ja przeszłam w zeszłym tygodniu z Nan 2 na Nan 3 . Nie zauważyłam żadnych negatywnych objawów poza tym,że w 3 robią się grudki podczas przygotowywania mleka:eek:

Spring dokładnie!! Ta trójka ma zupełnie inną konsystencję niż dwójka, nie wystarczy już samo "wstrząśnięcie" butlą, ja biorę taką łyżeczkę plastikową z końcówką w kształcie jakiegoś zwierzaka, działa jak niezłe mieszadełko i rozpuszcza się całkiem dobrze :)

a my juz ponad miesiąc temu przeszliśmy na Nan 3 i żadnych efektów specjalnych tak jak u Ciebie nie było, ale to podobno zależy od dziecka może coś w konsystencji nie odpowiada, i rzeczywiście rozpuszcza sie dużo gorzej niż 2.
Ancia co do nóżek i chodzenia to podobno do 2 lat może nie przypominać to normalnego chodu tylko a to chodzi jak kaczuszka a to na paluszkach, ale oczywiście każdą zauważoną nieprawidłowość lepiej skonsultować bo bywają różne wady.
A mam pytanko u Was mierzą dzieci podczas badania kontrolnego??? Bo u nas to tylko wagę sprawdzają i obwód główki i klatki piersiowej bo powiedzieli że i tak dobrze go nie zmierzą bo za mały jest ..... a chciałabym wiedzieć ile to moje słonko ma wzrostu.... choć mniej więcej a ważymy 10,4

No dokładnie! przy pierwszym opakowaniu to sie zastanawiałam, czy przypadkiem nie kupiłam zepsutego mleka.. tym bardziej, że akurat wyhaczylam w aptece podwójne opakowanie za 3 złote..

Madiu, u mnie też nie mierzą dzieci

Pabellko jak się kupuje mleka za 3 zł?? :D

Madiu u mnie chyba mierzą jeśli dziecko samodzielnie stoi, to majątaką miarkę pod ścianą, ale przekonam się dopiero pod koniec miesiąca przy szczepieniu.. Ostatecznie sama postawię sobie tam Janka i go zmierzę, kto mi zabroni :p

mo właśnie wpadłam na pomysł i postawiłam małego w drzwiach zrobiłam kropkę na futrynie i zmierzyłam i wyszlo mi 79 cm tylko to nie jest taki dokładny pomiar i jak sobie zobaczyłam na siatkach to jesteśmy na 50 centylu.... a jak był mały to ze wzrostem był powyżej 90 a z wagą tak koło 70 z tego co pamiętam

Ancia poszukałam i znalazłam artykuł na temat stópek (gdzieś czytałam wcześniej ale troszkę inny ale tamtego nie mogę znaleźć http://babyonline.pl/pampers_12-36_rozwoj_ruchu_artykul,5867.html

Ostatnia edycja:
Pabellko jak się kupuje mleka za 3 zł?? :D

Sama się zdziwiłam, jak zobaczyłam cenę :-D Przypadkiem trafiłam w aptece na wyprzedaż artykułów z krótką datą ważności. Kupiłam Nan3 przeceniony z 25 złotych na 3 i dużą puszkę Enfamila za 10 złotych zamiast 52.
A na następny dzień, pośród półek z kosmetykami w Tesco odkryłam kosz z przecenionymi produktami, m.in. Nan tańszy o połowę ze względu na pognieciony kartonik.. Jak w końcu będę zmuszona kupić mleko w pełnej cenie to chyba się rozpłaczę ;-):-D

reklama
Do góry