reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

No to ja miałam wczoraj przesrany ranek i to dosłownie rzecz ujmując. Byliśmy na szczepieniu odra, różyczka, świnka i powiem Wam, że z czystym sumieniem tej szczepionki nie podałam. Póki co Jaśko aktywny jak zawsze ba nawet apetyt mu wrócił!:-D Oby żadnych powikłań nie było! No i ja muszę się tą samą wredotą zaszczepić. Jak w ciąży byłam okazało się, że różyczki nie przechodziłam i przed planami kolejnego maluszka muszę ją przyjąć.

reklama
U nas po szczepieniu odra,świnka, różyczka w 9tej dobie pojawiła się gorączka (24godziny, 38,9st), a następnie wysypka w postaci czerwonych plamek (najwięcej na brzuszku). Lekarka powiedziała mi, że to typowy odczyn poszczepienny jaki może dawać komponenta odrowa. No i po szczepieniu pojawił się brak apetytu, na szczęście powoli wraca do normy, ale prawie miesiąc wpychałam jedzenie w Pawcia na siłę.

A czy po tej szczepionce zauważyłyście zmianę w zachowaniu dziecka? Mam tu na myśli niepokój,poddenerwowanie,brak apetytu,osowiałość itp.?

Spring- jak na razie to pełnia szczęścia i tyleż samo energii, aż za nadto :-). Zobaczymy co dalej będzie się działo.. A Wy jesteście jeszcze przed szczepieniem?

krówka tak,jesteśmy jeszcze przed szczepieniami. Mieliśmy je przełożone ze względu na ospę. Idziemy w poniedziałek. Aż się boję:sorry:

kurcze - martwicie mnie z tymi powszechnymi wysypkami poszczepiennymi, niby pediatra powiedziałą, że w 6 miesiącu ciąży mogę małą szczepić ale jakoś tak nie czuję tego... :no:

reklama
Z tym mlekiem Nan pro3 to konsystencja faktycznie inna. Przeszlismy normalnie skończyło nam się mopakowanie 2 to wsypaliśmy 3. Mały po powrocie na 2 i braniu dicoflor 30 mały zaczął znowu robić ładne kupki. A lekaż nam powiedziała, że nie musimy podawać 3, bo mały itak prawie wszystko już je więc nie powinno mu niczego zabraknąć. A robiliśmy badania morfologie, crp i mocz, i wyszły dobrze.
A co do mierzenia na wizycie to go mierzą, ale to tak na oko bo mały się wierci. Mają taki stolik z przyklejoną miarką i kładą na nim maluchy i mierzą.

Do góry