reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

No więc jestem puki co nie rodze rozwarcia nie ma ale już dostałam reprymende jeśli skurcze wystąpiom co10 min w ciągu2 godzin to nie czekać tylko do szpitala jak odejdą wody jechać natychmiast no i mam mierzyć ciśnienie bo mam stanowczo za wysokie jeśli bedzie takie przez tydzień to mam sie pokazać już za tydzień i bedziemy działać tylko nie dopytałąm czy to wskazanie do cc czy jak?

a powiedz jakie masz cisnienie i jak dlugo ??

reklama
Dzięki za wszystkie magiczne &&&&&&&&&&&&&&& białka brak!!!!!
Wyniki badania moczu:
URO 0.2 mg/dL
pH 6.0
SG 1.025
Krwinki białe 3-4 w pr.
a reszta oznaczeń NEG

Będę więc teraz grzecznie brać tabletki, mierzyć ciśnienie 3x dziennie, zapisywać i w piątek wieczorem uderzę do gina..
No i będziemy "działać", ale na razie mężu pojechał w trasę, wróci w środku nocy, jutro też na nockę.. No kiedyś go w końcu dopadnę ;)

Dzięki za wszystkie magiczne &&&&&&&&&&&&&&& białka brak!!!!!
Wyniki badania moczu:
URO 0.2 mg/dL
pH 6.0
SG 1.025
Krwinki białe 3-4 w pr.
a reszta oznaczeń NEG

Będę więc teraz grzecznie brać tabletki, mierzyć ciśnienie 3x dziennie, zapisywać i w piątek wieczorem uderzę do gina..
No i będziemy "działać", ale na razie mężu pojechał w trasę, wróci w środku nocy, jutro też na nockę.. No kiedyś go w końcu dopadnę ;)

malinka co za ulga super ze ok dbaj o siebie nie szarżuj i grzecznie sie stosuj do zalecen gin :)

juliaidaro puki co już od miesiąca mam w granicach 140/100 teraz mam tydzień zapisywać i jak nadal będzie takie to za tydzien mam znowu wizyte jak nie to za 3tyg

jesli chodzi o wysypke to ja juz wczesniej pisalam ,ze walczylam z nia 3 tygodnie ..lekarze nie kazali paniowac..pilam wapno i wit.c pozatym kapiele w krochmalu oilatum i litry oloiwki bambino ..to bylo meczace strasznie tymbardziej ,ze niewiedzialam co sie dzieje..proby watrobwoe warto zrobic by wkluczyc cholestaze ciazowa..wiem dlatego dziewczyny o czym mowicie..mi to czasem wwraca ale poki co nie az w takim stopniu co na poczat,u ..chwile kryzysowe to polecam pudroderm lub smarowanie sie maka ziemniaczana..buziaki ..wspolczuje tym ,ktore sie ciagle teraz drapia ehhh
a jesli chodzi o moje cisnienie to lekarz mi wlasnie pisal ,ze brac tabletki i zachowac spokoj ..to tyle z jego strony ja nadla mam bardzo wsyokie..ale skoro mowi spokoj to poki co nie mam chyba wyjscia za bardzo..

juliaidaro puki co już od miesiąca mam w granicach 140/100 teraz mam tydzień zapisywać i jak nadal będzie takie to za tydzien mam znowu wizyte jak nie to za 3tyg

ja wlasnie tez..skakalo mi i opadalo jednak teraz utrzymuje ie nawet 156/106
masakra i obrzeki..biore depogyt dwa razy dziennie tez mam przyjsc za tydzoen..trzymaj sie..lekarz mowi ,ze to nie musi byc nic zlego .......ale te nerwy:(

ja wlasnie tez..skakalo mi i opadalo jednak teraz utrzymuje ie nawet 156/106
masakra i obrzeki..biore depogyt dwa razy dziennie tez mam przyjsc za tydzoen..trzymaj sie..lekarz mowi ,ze to nie musi byc nic zlego .......ale te nerwy:(

Skonsultuj to z innym lekarzem , BO CIŚNIENIE 156/106 nie jest normalne tym bardziej na tym etapie ciąży !!!!!

reklama
julia dokładnie tak jak Kasienka pisze może warto iść do lekarza i skonsultować to ...

ahh i Futrzaczku możesz spokojnie pić 3 x 1 WAPNO ja kupiłam w aptece jakos... Alergo Calcium specjalnie na uczulenie... Gin mi kazał i w szpitalu mi dawali... i uczulenie zeszło, miałam pokrzywke. A wapno nie zaszkodzi...

Malinkajak dobrzeee ze z moczem jest oki ;) Więc myśle ze obrzeki zejdą... Nogi do góry na podusie i możesz w chłodnej wodzie moczyć troszke... ;-)

Do góry