reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

No niby wiem na czym stoję, ale lekarka powiedziała, żeby być przygotowaną wcześniej, bo nie wiadomo czy mały nie zacznie się pchać na świat wcześniej:-)

reklama
magdzior przeoczylam wczesniej twojego posta.
Rzeczywiscie wczesnie masz ta cc, ale tak jak dziewczyny pisza- przynajmniej wiesz na kiedy sie szykowac :)

Mi troche choroba plany pokrzyzowala,ale mam nadzieje ,ze w przyszlym tygodniu kupimy juz ten wozek i reszte potrzebnych rzeczy.
A poki siedze w domu to moze sie za pranie wezme (aaale to juz temat watku zmieniam ;-) )

W szpitalu w którym mam mieć cesarkę te 10 dni wcześniej to standard podobno. Dla dzieciaczka trzeba mieć tylko pieluszki, chusteczki nawilżane i ubranko na wyjście. A dla mamy podkłady na łóżko i wkłady poporodowe zamiast podpasek.

Planowe cc wykonuje sie od 38 tygodnia ciąży więc Magdziorku masz jest zupełnie normalnie zaplanowane. Czasem lekarze czekaja troszkę dłużej a niektórzy nawet do naturalne akcji porodowej bo wtedy macica lepiej sie opróżnia. Ale wszystkie te praktyki są prawidłowe.
Wasza przemądrzała medycznie Vetka

Ruda- to dobrze ze maluszek zdrowo rośnie i obrał już prawidłowy kierunek "jazdy":) I to dobrze ze masz ten antybiotyk- bo jak już ci coś słychać na oskrzelach to nie ma z tym żartów:) kuruj się nam porządnie teraz ;-):-)

to i ja już po wizycie szyjka zamknieta wszystko ładnie pięknie na skurcze łydek dostałam aspargin i o dziwo miałam usg dzidzia przez miesiąc przybrała jeszcze raz tyle co ważyłam ostatnio miała 878 dzis ma1580:-) i zrobiła mamie niespodzianke bo sie obróciła głowką w dól i z cesarki nici a ja sie zastanawiałam czemu latam co chwile do kibelka i mi sie cięzko dycha :crazy: nie spodziewałam sie że taką niespodzianke mi zrobi bo ja już byłam nastawiona na cięcie a tu sie wszystko zmieniło mam nadziej że poród pójdzie jak po maśle

dziewczyny cieszę się, że z waszymi maleństwami wszystko dobrze. My mamy wizytę w następnym tygodniu.
Mam do was pytanko czego wy macie cc? Bo mi moja lekarz powiedziała, że u mnie w szpitalu cc jest dopiero kiedy przed porodem dziecku tętno zanika, nie obróciło się itp.
papciarkowa widzę, że tak jak ja masz problem z chodzeniem do kibelka :-D najgorsze to to, że tak mi się co chwila chce siusiu a jak pójdę do wc to kilka kropelek i koniec ;-)
Dziewczyny jak to jest ze znieczuleniami w czasie porodu? Czy kiedy się chce to zawsze dają, czy to darmowe jest? Bo słyszałam, że zewnątrzoponowe jest dobre, i nic nie czuć przy nim. Bo ja to sama nie wiem, a chciała bym się zorientować z tym wszystkim.

Ja mam cc ze wskazań okulistycznych - miałam odklejoną siatkówkę
A co do ułożenie pośladkowego to mówiłam, że ma znaczenie po 32+4 tyg (potwierdzenie) i wyszło:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry