Tak- 4.01 wazyły po 1800Milutek23- A Twoje dziewczynki ile mają? dobrze kojarze, że pisałaś 1800g? Ja wyczytałam jeszcze, żeby wprowadzić dużo białka do jadłospisu, to podobno dobrze działa i na rozwój i na wzrost wagi dzieci.
reklama
M
MarzenaM1982
Gość
No to trzymam za całą trójeczkę kciuki
Cześć dziewczyny,
ja dziś po USG mogę napisać, że mała znów się odwróciła i głowę ma pod moimi żebrami. Mam nadzieję, że zdoła się odwrócić do końca ciąży.
A co do wyników to podobno główkę Maja też ma większą, tzn. wskazuje na 32tc a ja jestem w 30tc. Brzuszek deczko mniejszy bo wynik pokazuje 29tc.
HC: 29,5cm
AC: 25,3cm
FL: 5,71cm
Waga: 1493g
Kontrolne USG za trzy tygodnie.
ja dziś po USG mogę napisać, że mała znów się odwróciła i głowę ma pod moimi żebrami. Mam nadzieję, że zdoła się odwrócić do końca ciąży.
A co do wyników to podobno główkę Maja też ma większą, tzn. wskazuje na 32tc a ja jestem w 30tc. Brzuszek deczko mniejszy bo wynik pokazuje 29tc.
HC: 29,5cm
AC: 25,3cm
FL: 5,71cm
Waga: 1493g
Kontrolne USG za trzy tygodnie.
Dziewczyny ciesza takie dobre wiadomosci
tak trzymac
Co do wymiarow to chyba nie mozna sie tym az tak kierowac bo czesto sa według usg jakies odstepstwa a po porodzie jest ok
u mnie tez ciagle sa mniejsze wymiary niz czas ciazy i tez sa pomiedzy nimi roznice a gin mowi ze jest to normalne.A według tej siatki centylowej z linka to mam w sobie mała chudzinke i po urodzeniu nie powinna wazyc wiecej niz 3000g,sie zobaczy
Co do wymiarow to chyba nie mozna sie tym az tak kierowac bo czesto sa według usg jakies odstepstwa a po porodzie jest ok
ana4
Kochane maleństwa :-)
Dziewczynki ja już po wizycie wczorajszej:-) i mój synek waży 2034 kg
Oczywiście standardowo córa szła na usg bo ona musi zobaczyć siusiaka czy aby napewno tam jeszcze jest a do gin. powiedziała że jak będzie dziewczynka to sprzedamy ciuszki braciszka i kupimy inne
-niezła z niej aparatka.Nawet mężu mój wszedł i nie pytał czy może -ani go nie trzeba było prosić(nawet nie miałam zamiaru po ostatnim razie) i zrozum tu chłopa-dziwny naród 
Marzena najprawdopodobniej będzie twoje dziecko nieduże.Moja kuzynka jak była w ciąży to gin. jej mówił że dzidziuś będzie malutki i urodził się 2800 kg. i wszystko jest ok

Oczywiście standardowo córa szła na usg bo ona musi zobaczyć siusiaka czy aby napewno tam jeszcze jest a do gin. powiedziała że jak będzie dziewczynka to sprzedamy ciuszki braciszka i kupimy inne

Marzena najprawdopodobniej będzie twoje dziecko nieduże.Moja kuzynka jak była w ciąży to gin. jej mówił że dzidziuś będzie malutki i urodził się 2800 kg. i wszystko jest ok
patik80
Fanka BB :)
Gratuluje dobrych wieści Dziewczyny - rosną te nasze marcowe dzieciaczki:-) ja byłam na wizycie 5 stycznia - miałam robione usg ale takie szybciutkie i bez możliwości podglądania Zosieńki bo jak leżałam to ten monitor dla pacjentek był zepsuty:-( gin ją zmierzył i powiedział że ma tyle ile ma mieć na 31 tydzień, ilość wód w porządku i jest głową skierowana w dół... tyle wiem:-) a tak wszystko ok... następna wizyta 31 stycznia, więc będzie to jakiś 35 tydzień i dokładnie będziemy mierzyc ile ta moja bokserka waży

Cat Ballou
Fanka BB :)
Kilka godzin czekania i 450 zł ale się opłacało ;]]]] Mój synio jest całkiem zdrowy śliczny !!! Został 2 krotnie źle zmierzony. Wymiary wskazują na 34.5 tyg więc całkiem w normie. Pani docent to cudowna kobieta i widać że fachura. Mały jest dość spory bo ma 2515 gr ale tam jest dopisek +/- 372, był strasznie niezadowolony że znowu go męczymy ale się pokazał przez chwilkę
) Pani Dangel powiedziała ze dzidzia ma poprostu inny kształt główki (bardziej okrągła niż owalna) i nie można go tak zmierzyć jak zwykle, natomiast obwód się zupełnie zgadza!! Przepraszam za takie pomieszanie z poplątaniem ale chciałam jak najszybciej się pochwalić. Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie 
reklama
K
koncia
Gość
Super wieści Cat! Cieszę się, że wszystko się wyjaśniło, a maluch zdrowo rośnie!