reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

no ja tez po wizycie jestem:-) cisnienie zbadane,wywiad zrobiony :-)jutro tylko musze probke moczu im zaniesc no i umowic sie na wizyte z polozna:-) wiec wszystko jak na razie jest ok :-)

reklama
pinka ssabrina super, ze wszystko ok, ale wy też miałyście usg?

mam wątpliwości co do terminu i w ogóle dlaczego muszę zrobić aż tyle tych badań tj. morfologię. WR, glukozę, jakaś toksoplazmoza, TSH? nie zaszkodzi tak dodatkowo na HIV:szok:

czy tak powinno być?

Ostatnia edycja:
Ja dzisiaj zapytałam w ośrodku zdrowia kiedy moge zapisać się do położnej i oczywiście standardowo kazali przyjść po 8 tygodniu :confused2:

Ssabrinaa, Pinka cieszę się, że u Was wszystko w porządku :-)

Namia tak to raczej normalne, że robią badania na wszystko, ja pamiętam , ze w pierwszej ciąży też miałam badania na to co wymieniłaś:happy2:

namia - ja jeszcze oprócz tych co wymieniłaś mam parę innych za które zapłacę około 190zł. Na szczęście na HIV robiłam w zeszłym roku i jak na razie nie muszę powtarzać, ale co będzie później to nie wiem.

no ja tez po wizycie jestem:-) cisnienie zbadane,wywiad zrobiony :-)jutro tylko musze probke moczu im zaniesc no i umowic sie na wizyte z polozna:-) wiec wszystko jak na razie jest ok :-)

cieszymy sie razem z Toba ze wszystko ok;-))))
Agnes- a swja droga nie wiem co one sie tak upieraja z tym 8 tym tygodniem ja juz w czwartek ide do połoznej

a za reszte dziewczyn przed badaniami trzymamy mocno kciuki..........

Ostatnia edycja:
pinka mnie powiedziano, że ciąży do 8 tyg się nie ratuje:-( że organizm sam wie, co robić. jak ciąża słaba, dziecko chore, to natura je odrzuca. i jak powiedziano tak zrobiono, jestem po kilku poronieniach przed 8 tyg i żaden lekarz nie próbował nam pomóc:wściekła/y:

pinka mnie powiedziano, że ciąży do 8 tyg się nie ratuje:-( że organizm sam wie, co robić. jak ciąża słaba, dziecko chore, to natura je odrzuca. i jak powiedziano tak zrobiono, jestem po kilku poronieniach przed 8 tyg i żaden lekarz nie próbował nam pomóc:wściekła/y:
no moja kolezanka w niedziele poronila i byla w 14 tygodniu i terj jej nie ratowali co jest dla mnie jakas totalna bzdura......

w 14 tyg to dla mnie już szok:szok: może dziecko było chore.. moja koleżanka poroniła 2 razy w 12 i 13 tyg, nie ratowali, bo dziecko nie miało szans, było chore. lekarze stwierdzili, że i tak by z tego nic nie było:-( strasznie to smutne..

reklama
w 14 tyg to dla mnie już szok:szok: może dziecko było chore.. moja koleżanka poroniła 2 razy w 12 i 13 tyg, nie ratowali, bo dziecko nie miało szans, było chore. lekarze stwierdzili, że i tak by z tego nic nie było:-( strasznie to smutne..
wiesz czy było chore tego nikt nie wie poniewaz lekarz gin je nie badał ( takie uroki w uk) poprostu 2 dni strasznie bolał ja brzuch ze az plakała nospa nie pomagała pojechali do szpitala to była sobota odesłali ja kazali czekac do poniedziałku a w niedziele juz ja pogotowie zabrało;-(((

Do góry