reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

hej,
malina - co 2 tyg. chodziłam w ostatnim mieś. ciaży jeśli dobrze pamiętam.

wczoraj piłam glukozę 75g, blech piłam dławiąc się i laborantka ustawiła mnie przy zlewie ;P no ale powoli dałam radę. Potem odbijało mi się głośno przez ponad godzinę, a kolejna godz. już była ok. Dziwne, bo dzien wcześniej nażarłam się jak głupia slodyczy i kolacja po 22, a rano takie wyniki...
No i mam przed sobą wyniki z krzywej glukozowej i jakieś dziwne:
- na czczo 71,3 mg/dL norma
- godzinę po wypiciu glukozy 75g - 67mg/dL /poniżej normy/
- 2 godz. po 75,2 mg/dL /norma/
eee o co chodzi???
Chyba dobrze pamiętam, że Vetka miała podobne wyniki? ALe nie mogę znaleźć i nie pamiętam czy to było ok?

te wyniki trochę niższe, ale chyba nie jest źle, bo to ciąża? Znacie się? Do lekarza idę 29.12 dopiero
RBC 3,5 /norma 4,2-5,4/
HGB 9 /norma 12-16/
HCT 30 /norma 37-50/

reklama
ojej...ale dziwna glukoza... niestety nie pamiętam co na ten temat pisała Vetka
...a wyniki może i niższe...trochę żelaza weźmiesz i będzie dobrze:-)

Patik ja kiedys miałam krew w moczu ale nie poszłam do lekarza tylko sama brałam furagin,urosept i wit c i po tygodniu przeszło,tylko ze ja wtedy nie byłam w ciazy.Kiedys tez miałam piasek w nerkach ,wyszło to na usg ale mi nic nie dolegało.Mysle ze nie masz co sie martwic na zapas,moze do tego rutinoscorbinu wez jeszcze urosept ale zapytaj gina czy mozesz przed kolejnym badaniem moczu go brac.
Malinus ja tez słyszałam ze w koncowce trzeba chodzic co 2tyg ale jak pytałam mojego gina to powiedział ze jak jest wszystko w porzadku to nie ma takiej potrzeby;)
Pastela to chyba nic takiego taka glukoza,moja ciocia tez tak ma mimo ze cukier bez glukozy ma podwyzszony.

wiem Malinka ,mnie tez zastanawia jak mam to rozwiazac bo nie mam ochoty co dwa tyg wydawac 120zł,ciekawe czy w szpitalu by mnie przyjmowali ?

Dokładnie ;) Ja co prawda stówkę zostawiam, ale jeszcze badania to na to samo wychodzi.. Ciekawe czy te paciorkowce będą refundowane, bo glukozę mi się udało :D Choć tylko w 1 miejscu mogłam i trochę miałam z tym przygód ;)

reklama
Do góry