hej,
malina - co 2 tyg. chodziłam w ostatnim mieś. ciaży jeśli dobrze pamiętam.
wczoraj piłam glukozę 75g, blech piłam dławiąc się i laborantka ustawiła mnie przy zlewie ;P no ale powoli dałam radę. Potem odbijało mi się głośno przez ponad godzinę, a kolejna godz. już była ok. Dziwne, bo dzien wcześniej nażarłam się jak głupia slodyczy i kolacja po 22, a rano takie wyniki...
No i mam przed sobą wyniki z krzywej glukozowej i jakieś dziwne:
- na czczo 71,3 mg/dL norma
- godzinę po wypiciu glukozy 75g - 67mg/dL /poniżej normy/
- 2 godz. po 75,2 mg/dL /norma/
eee o co chodzi???
Chyba dobrze pamiętam, że Vetka miała podobne wyniki? ALe nie mogę znaleźć i nie pamiętam czy to było ok?
te wyniki trochę niższe, ale chyba nie jest źle, bo to ciąża? Znacie się? Do lekarza idę 29.12 dopiero
RBC 3,5 /norma 4,2-5,4/
HGB 9 /norma 12-16/
HCT 30 /norma 37-50/
malina - co 2 tyg. chodziłam w ostatnim mieś. ciaży jeśli dobrze pamiętam.
wczoraj piłam glukozę 75g, blech piłam dławiąc się i laborantka ustawiła mnie przy zlewie ;P no ale powoli dałam radę. Potem odbijało mi się głośno przez ponad godzinę, a kolejna godz. już była ok. Dziwne, bo dzien wcześniej nażarłam się jak głupia slodyczy i kolacja po 22, a rano takie wyniki...
No i mam przed sobą wyniki z krzywej glukozowej i jakieś dziwne:
- na czczo 71,3 mg/dL norma
- godzinę po wypiciu glukozy 75g - 67mg/dL /poniżej normy/
- 2 godz. po 75,2 mg/dL /norma/
eee o co chodzi???
Chyba dobrze pamiętam, że Vetka miała podobne wyniki? ALe nie mogę znaleźć i nie pamiętam czy to było ok?
te wyniki trochę niższe, ale chyba nie jest źle, bo to ciąża? Znacie się? Do lekarza idę 29.12 dopiero
RBC 3,5 /norma 4,2-5,4/
HGB 9 /norma 12-16/
HCT 30 /norma 37-50/