reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Wstałam rano, wyszykowałam sie, do garażu, a tu zonk ,,,umarł,, akumulator , emek go niby ładował ,ale na badania już nie zdążyłam ,więc jutro musze jechać:wściekła/y:. Ale już zakupiłam nowy akumulator, nawet nie przypuszczałam ,że to takie drogie ustrojstwo.

Ps. Więc poprosze o trzymanie kciukow nadal:tak:

Ostatnia edycja:
Cornelka...grunt ,że z dzidzią wszystko w porządku!!:tak:;-)

Rudzik....cieszę się ,ze z maleńkim wszystko dobrze i ,że ładnie rośnie!! A ty się nic nie martw bo MUSI być dobrze i już!!!:tak:;-) a Foty booomba- jajka jak u dorosłego :-D!!!

KAsienka77...więc mocno zaciskamy kciuki do jutra!!:-)

Kasia K-Z biedna, dobrze że już lepiej jest no i że opiekę dobrą miałaś. Domyślam się że taki rotawirus to nic przyjemnego :/

Ja natomiast popędziłam dziś na dodatkową wizytę do jakiegokolwiek dostępnego gina (bo mój obładowany wizytami tak, że można wcześniej urodzić a się do niego nie dopchać :/). Od dwóch dni potwornie zaczęło mnie znów swędzieć i miałam upławy żółte (sorry za szczegóły, ale to tak dla innych na przyszłość :/). Pomyślałam i wyczytałam, że to może po prostu bakteryjne zapalenie pochwy a nie grzyb, a to nie leczone natychmiast może się przedostać przez szyjkę do dziecka i zaszkodzić. Więc w te pędy pognałam do lekarza i... grzyb. No chyba jakieś pylą normalnie, bo ani seksu nie było już dawno ani nic. No ja nie wiem. Kolejny grzyb dwa tygodnie po odstawieniu leków na poprzedniego grzybka?? To już przesada ;(
W każdym razie dla potomnych piszę, że dr Szczudrawa przepisał mi Gyno-Pevaryl 50mg globulki i maść do tego. Czytałam już, że jest bezpieczny w ciąży a do tego lekarz należący do naprawdę znających się na rzeczy, więc jestem spokojna i odliczam godziny do chwili gdy nie będę się drapać tam jak szalona... :)

Pozdrawiam Was ciepło i gratuluję dobrych wyników i dużych dzieciaków :)

ojoj, ale nie drap się kochana, po podrażniasz :/ może leczenie trwało za krótko i nie zniknął całkowicie? Mam nadzieję, że tym razem się uda, bo to musi być straszne uczucie :(

Fifronka - a czemu masz powtórkę glukozy?!!
Powtórkę mam, bo lekarzowi nie spodobał sie wynik po 2h w górnej granicy normy (139, a norma do 40). No i stwierdził, że trzeba jeszcze skontrolować.
Rudzik - niezłe jaja z tymi jajkami :)
Kasieńka trzymam kciuki za wynik 1:0 dla ciebie, a nie dla glukozy.

Ostatnia edycja:
kasieńka weż sobie dużo cytryny wciśnij ja wdusiłam całą i było całkiem znosie a ja miałam aż75gr glukozy bez cytryny napewno bym nie wypiła mimo że ja słodka dziura jestem:-)

reklama
hej ja tylko sie chcialam pochwalic jesli moge ze wlasnie po wizycie jestem i maluszek ma juz 950 gr wszystkie wyniki w normie a co do tych przeciwcial to tez dostalam i teraz dostane juz tylko w sytuacji jesli dzidzius bedzie mial krew minusowa czyli ewentualny zastrzyk po porodzie i to tyle..
ONA- pytalam o te anty d i mi powiedziala ze niestety nie da sie tak tego kupic nigdzie ale to w 28 tyg to jest tylko takie zeby na przyszlosc sie zabezpieczyc jeszcze lepiej (nieobowiazkowe) no i dzidziusia oczywiscie-jedynie lekarz moze ci to przepisac i jesli zglosi ze pacjentka tego potrzebuje to dostanie taka mala fiolke z anty d i ona jest dostepna tylko i wylacznie dla danej osoby- tego nie robia na zapas i sprzedaja w aptekach niestety-jest to dostepne tylko na zyczenie pacjentki tutaj w 28 tyg probka ma twoje dane na opakowaniu gdyz oni wczesniej mnie pytali w 18 tyg ze skoro mam A- to czy chce anty d - nie musialam sie zgadzac ale za free i wiecej bezpieczenstwa wiec czemu nie. jesli chodzisz prywatnie to zapytaj go o to ze chcesz kupic i on to powinien zalatwic-tak mi sie wydaje-bo sama raczej nie kupisz-a i zastrzyk nie jest w pupe jak mnie ostrzegaali tylko w ramie i piecze jak sie rozplywa po organizmie troche:p

Do góry