reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Tez jestem dziś po wizycie - na anemię mam zwiekszoną dawkę żelaza, na niedobór magnezu jeszcze więcej tabletek magnezu, utrzymany potas w tabletkach bo jest już w normie ale w jej dolnych poziomach. Po za tym wszystko ok, nawet macałam dziś z panią dr macicę dokąd sięga:-D. Następna wizyta za 4 tyg w 20 tyg no a po niej w 22 tyg usg połówkowe. I kupiłam wózek na alegro - murę maxi cosi
Milutek jak tam po wizycie?
Gratuluje wszystkim pozytywnych wieści:-)

Ola80 -kupiłam przez opcję kup teraz, podobno używany przez 4 m-ce, zobaczymy jak przyjdzie
Magdziorku-to te tablety już od miesiąca jadłam i magnez mimo to poleciał, morfologia też ale na szczęście nie zbyt dużo, tylko potas się podreperował więc dr zwiąkszyła ilość, wcześniej brałam 8 tabl dziennie a teraz to będzie 12 mimo odstawienia duphastonu i żuravitu

vetka gratuluję dobrych wieści, a tabsy bierz pomogą;)

A u nas po dzisiejszej wizycie jak już napisałam na głównym wszystko gra jak należy. wyniki się poprawiły, szyjka zamknięta, ciśnienie w normie. przytyłam tylko 0,5 kg w miesiąc więc sobie nie będę żałowała jedzenia jak mi się zachce:) a tak od początku to jestem 1,5-2kg na plusie, chyba nieźle.
zwiększył mi tylko dawkę leku na skurcze (fenoterol) , bo czasem mam sensacje z brzusiem, które się kończą biegunkami i lekarz obawia się że to skurcze. Obawiam się, że na tym leku dociągnę do końca
za 3 tyg usg połówkowe. już się nie mogę doczekać.

Ostatnia edycja:
Vetka ja z anemią borykałam się od dziecka. Pierwsze leczenie spowodowało taki wzrost prób wątrobowych, że 2 lata wracały do normy. Od 4 lat jestem pod opieką hematologa i leczenie powiodło się, chociaż zawsze jest to dolna granica lub ciut mniej. Tuz przed ciążą wyniki mi się pogorszyły, a teraz odpukać są w mojej normie i póki co nic nie biorę. Lekarz wie co robi, bierz tabletki dalej i głowa do góry:-) Wszystko będzie ok:tak:

vetka gratuluje !!! Świetnie ,że z dzidzią wszystko ok.Tych tabletek rzeczywiście dużo bierzesz,ale skoro trzeba.
Napisz dokąd ta macica Ci sięga i jak to wymacać można??????

bosa,prawdziwa gwiazda z Twojej córci.Kapitalny filmik.

reklama
Witam padnięta jak zwierz po dniu pełnym emocji. Wizyta przebiegła szybko, dokładnie i milo. Pani dr.bardzo sympatyczna mówiła cały czas o dzieciach zdrobniale co dodawało temu badaniu takiej rodzinnej domowej atmosfery. Od początku odradziła wynalazki typu 3D 4D bo jak to grzecznie stwierdziła- nie chce nas naciągać na fatalna jakość w przypadkach bliźniaków. Wiec przeszliśmy do rzeczy. Potwierdziła w 100% dwie dziewczynki:):) Wypisze wam co badała szczegółowo:
*serduszko- przepływy krwi przez każda komorę z osobna i ilość uderzeń na min.
*krążenie na całym tułowiu przez metodę Doppler (wydzielającą tętno)
*długości kości udowych i ramiennych
*ilość kończyn
*czy maja po dwie nerki i pozostałe wnętrzności
*stan żołądka
*kręgosłup- czy wszystko przylega w całości i jednym ciągu
*czy nie ma przepuklin albo tętniaków na odcinku szyjnym,
*mózg z pomiarami i czy nie ma wodogłowi itp
*czy nie ma rozszczepu warg
*stan łożyska- tego czy są dwa osobne i jak jest umiejscowione
*pleć
*obwód główki i te podstawowe pomiary
*waga

Z całego badania mamy filmik i 11 zdjęć z różnych momentów pomiarów w tym dwa superowe z samymi stópkami i takie jak chwyta się za nogi i na filmie widać- tak jakby się bujała. Koszt wyniósł nas w sumie 390 zł.z filmem. Ale komentarz Dr na końcu był bezcenny: maja Państwo super słodkie dzieciaki i najważniejsze ze zdrowe:)

Malinka- ja Ci niestety nic nie pomogę, nie miała z różyczka nic wspólnego od kiedy miałam 6 lat a i badan żadnych na nią teraz nie robiłam:)

Bosa i Magdzior- dzięki za oczekiwanie:)

Vetka- nie martw się będzie dobrze...najważniejsze ze na to wszystko są sterty witamin i można to w miarę utrzymywać w normie:)

Do góry