Witam padnięta jak zwierz po dniu pełnym emocji. Wizyta przebiegła szybko, dokładnie i milo. Pani dr.bardzo sympatyczna mówiła cały czas o dzieciach zdrobniale co dodawało temu badaniu takiej rodzinnej domowej atmosfery. Od początku odradziła wynalazki typu 3D 4D bo jak to grzecznie stwierdziła- nie chce nas naciągać na fatalna jakość w przypadkach bliźniaków. Wiec przeszliśmy do rzeczy. Potwierdziła w 100% dwie dziewczynki
Wypisze wam co badała szczegółowo:
*serduszko- przepływy krwi przez każda komorę z osobna i ilość uderzeń na min.
*krążenie na całym tułowiu przez metodę Doppler (wydzielającą tętno)
*długości kości udowych i ramiennych
*ilość kończyn
*czy maja po dwie nerki i pozostałe wnętrzności
*stan żołądka
*kręgosłup- czy wszystko przylega w całości i jednym ciągu
*czy nie ma przepuklin albo tętniaków na odcinku szyjnym,
*mózg z pomiarami i czy nie ma wodogłowi itp
*czy nie ma rozszczepu warg
*stan łożyska- tego czy są dwa osobne i jak jest umiejscowione
*pleć
*obwód główki i te podstawowe pomiary
*waga
Z całego badania mamy filmik i 11 zdjęć z różnych momentów pomiarów w tym dwa superowe z samymi stópkami i takie jak chwyta się za nogi i na filmie widać- tak jakby się bujała. Koszt wyniósł nas w sumie 390 zł.z filmem. Ale komentarz Dr na końcu był bezcenny: maja Państwo super słodkie dzieciaki i najważniejsze ze zdrowe
Malinka- ja Ci niestety nic nie pomogę, nie miała z różyczka nic wspólnego od kiedy miałam 6 lat a i badan żadnych na nią teraz nie robiłam
Bosa i Magdzior- dzięki za oczekiwanie
Vetka- nie martw się będzie dobrze...najważniejsze ze na to wszystko są sterty witamin i można to w miarę utrzymywać w normie