reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

U naszej malutkiej też lekarka na połówkowym stwierdziłam pielektazję czynnościową i miedniczkę ok. 5,5 mm, a norma jest do 5 mm, ale powiedziala, że nie ma się czym przejmować i że dzidzia zdrowa. Później pytałam moją ginkę i powiedziała, że w większości przypadków to coś samo ustępuje i tylko robi się dziecku po urodzeniu kontrolne ugs. A jak wczoraj miałam usg robione to lekarka na IP powiedziała, że norma jest do 10mm.Więc musimy mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze:tak:
10 mm to stara norma na gorszy sprzęt. Młoda w przeciągu kilku dni miała 8, 6 i 5 mm.
Dziś echo serca na tzw. wszelki wypadek. Jest ok :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
I mnie czeka w tym tygodniu łykanie glukozy, lekarz kazał mi ją zmierzyc w scisle okreslonym tyg ciązy - chociaz nie wiem jakie to ma znaczenie
Mysle sobie, ze jesli normalny wynik badania z krwi miesci sie w normach a i w moczu nie ma sladu glukozy, to tym ociązeniem poprzez wypicie nie ma co sie martwic .....
tez bede miala badanie na czczo a potem chlup glukoza (fuj!) i po godzinie kolejny pomiar

Gosiaczek.81 - nie denerwuj się, ja też jestem minus w związku z tym b. mnie pilnowali w szpitalu po amnipunkcji, abym nie opusciła go bez zastrzyku z immunoglobiny ( na Twojej ulubionej Karowej Zebrra :-D ). Jak lekarze wiedzą, że jesteś minus to wszystko jest pod kontrolą.

mi lekarka zleciła badanie glukozy między 24 a 28 t.c. ostatnie było w 25 tygodniu, ale nie wiem na ile wiarygodne po 2 godzinach, w każdym razie za tydzień mam wizytę i w razie potrzeby jeszcze 28 t.c. mi zostaje na powtórne badanie :)

Trzymam kciuki za te, które będą to słodkie paskudztwo piły ;)

aha, mała mi się tak rozbrykała po glukozie, że myślałam, że mi z brzucha wyskoczy ;) na nasze maleństwa mocno działa taki zastrzyk cukru :D

Ja dopiero ide do lekarza 22 lutego i wtedy napewno da mi przykaz na glukozę...jak sobie przypomnę jak to robiłąm w pierwszej ciązy to też było źle robione...glukoze wypiłam w domu a potem na pobranie krwii i tyle...raz mi pobierali...co za konowały...tym razem nie dam się wkręcić i dopilnuję żeby badanie wykonano prawidłowo

Ja idę do nowej gin - poleconej przez położnika u którego chcę rodzić - w poniedziałek i on powiedział, że przepisze mi wszystkie badania.

ramari mój duży chłopak w 19 tyg 6 dniu ważył 380 g!!!
aż sie lekarz zdziwił, ze ja wtedy ważyłam tylko 3 kg na plus

reklama
Ja dopiero ide do lekarza 22 lutego i wtedy napewno da mi przykaz na glukozę...
ja ide 23 i tez wtedy dostane przykaz zrobienia tego jakze "przyjemnego" ;-)badania. mam nadzieje ze bedzie lepiej niz przy pierwszej ciązy. Bylam kłuta wtedy 6 razy, dwa razy przed wypiciem i 4 po wypiciu, kilka osób kłuło i było cięzko sie wkłuc. Niestety ale mam takie zyły, ze czesto sie zdaza ze trzeba kłuc przynjamniej 2 razy:baffled:

Do góry