reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
Gratuluję udanych wizyt :-).
ja muszę czekać jeszcze tydzień, w środę 1.06 wizyta, w czwartek do szpitala, w piątek cc :-). Odliczam dni a one tak się ciągną!!!

Iza, Agatka, gratuluje udanych wizyt i dobrych wieści !!! super, że maluszki powoli pchają się na świat !!!

ja o niczym innym nie marzę, jak przynieść z piątkowej wizyty takie wieści, jak Wy ... bo jak znów usłyszę 'szyjka twarda, długa i zamknięta' to będzie załamka ;-)

Jol ja też to na każdej wizycie słyszę... Dziś o 17 kolejna, ale nastawiam sie ze znowu usłyszę, że do porodu jeszcze trochę, bo szyjka twarda i zamknięta :-(

Iza, agatka super wieści aż się mordka śmieje jak sie czyta takie wiadomości :-) gratuluję
doris tydzień szybko zleci i utulisz maluszka
jol no to &&&&&&&&& za dobre wiadomości o miękkiej i rozwartej szyjce ;-)

Dzięki dziewczyny za dobre rady, my jesteśmy oczywiście pod kontrolą, wczoraj 2 ktg, dziś usg u innego lekarza, jutro ponowne ktg i konsultacja z moją gin - więc Mała jest obserwowana :tak:

Dziękuję Wam Kochane :*
Silva - ja chętnie pochodzę, nawet na dłuższe spacery bym poszła, gdyby nie te bóle, które łapią dosyć często. To, że Mała uciska na kanał rodny to ok, niech boli, bo musi, ale te skurcze ud są paskudne. Czasami nawet dobrze kroku nie postawię, bo jak skurczyk pociągnie to ja zamieram :-/
Blusia - Tak, zwolnienie mam do 10.06 a termin porodu wg OM na 1.06. Ten 10.06 jak powiedziała ginka to taki max termin do kiedy powinnam urodzić - jeśli akcja porodowa się nie rozwinie, to będą wywoływać.
Agatka - waga Małego imponująca :-) Gratki za wizytę.
Saffi - a może miło Cię lekarz dzisiaj zaskoczy? Ja prawdę mówiąc przypuszczałam, że szyjka się skraca, bo mnie co jakiś czas coś ciągnie w dole. Poza tym, czuję główkę Małej baaardzo nisko. &&&&&&&&& za wizytę i za szyjkę :)

Ja postanowiłam jutro się z mamą przejść. Najwyżej będę łaziła tam, gdzie są ławki. Rano się zwlekę, żeby mama nie biegła z Igorem, bo już o 8ej są zajęcia szachowe, więc jakoś autem dojedziemy a później... najwyżej połazimy po osiedlu, a co tam... Jak ławki nie znajdę to klapnę sobie na betonie :-D Aha, ponieważ jutro Dzień Mamy to jeszcze chciałam mojej Mamie z tej okazji coś kupić, więc jak dojdę do sklepu, to stamtąd też szybko nie wyjdę ;-) No i może w końcu męża bym pomęczyła... Może się uda, bo wolę takie przyjemności niż np chodzenie po schodach (już widzę siebie jak włażę na to nasze 14 piętro:-D:-D:-D).

Gratuluję udanych wizyt :-).
ja muszę czekać jeszcze tydzień, w środę 1.06 wizyta, w czwartek do szpitala, w piątek cc :-). Odliczam dni a one tak się ciągną!!!
Kochana Ty znasz chociaż datę. Ja dzień w dzień wstaję z nadzieją, że to może TEN dzień i nic... Sprawdziłam dzisiaj torbę, wrzuciłam butelkę wody, która stała na szafce, zasunęłam torbę i już tylko czekam... I oby ta torba długo stać nie musiała :p

Iza...no fakt, znam datę ale teraz jest ona dla mnie tak odległa, że każdy dzien to wieczność. Tobie został tydzień do terminu, a ja muszę czekać jeszcze 9 dni, myślę, że Ty szybciej się rozpakujesz :-)

reklama
Również dołączam się do gratulacji :) fajnie poczytać, że wszystko w porządku :)

A teraz sprawozdanie z dzisiejszego spotkania: Hanula ma 3250g, obwód brzuszka i główki na początek 38 t.c. długość kości udowej na 41 t.c. :D Jak zwykle nóżki urosły najbardziej. Główka nadal przyparta, ale jakby mniej. Mała podniosła się trochę i ani myśli jeszcze wychodzić. Szyjka od 3 tygodni bez zmian, więc poczekamy jeszcze trochę. Kolejna wizyta za tydzień, bo nie zapowiada się, żeby chciała wyskoczyć. Póki co z łożyskiem w porządku. To by było na tyle ;) Straszy tak już półtora miesiąca i zdecydować się nie może ;)

Do góry