reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
Dziewczyny, dokładnie tak :-) Leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć. Mam do nadrobienia trochę filmów, więc czas jakoś zleci. Ale okna, to się już do mnie złowieszczo uśmiechają... Za niedługo, to będę miała naturalne rolety w oknach :dry:

Dziewczyny, dokładnie tak :-) Leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć. Mam do nadrobienia trochę filmów, więc czas jakoś zleci. Ale okna, to się już do mnie złowieszczo uśmiechają... Za niedługo, to będę miała naturalne rolety w oknach :dry:

Do moich okien zagoniłam mojego starego... tzn jeszcze tego co prawda nie zrobił, ale w sobote nie ma że boli :D Ma wolne więc go zagonię do roboty w domu :D

Asinka leż jak najwięcej. Może ktoś inny te okna za Ciebie umyje. Maluch najważniejszy. Po porodzie nie będziesz miała czasu na takie leniuchowanie i oglądania filmów na pewno nie nadrobisz.

Wcale się nie dziwię, że tak Ci powiedziała. Okna nie zając nie uciekną, najwyżej świata przez nie nie zobaczysz, a Tymonek niech siedzi jeszcze w brzuszku mamy :-)

asinka w takiej sytuacji lezalabym caly dzien z nogami do gory, czasu masz jeszcze duzo. Ja tylko jedno okno przetarlam, a reszte olewam, Ty olej wszystkie. Napisz jeszcze kiedy masz kolejna wizyte.

DZastina toz to z Twojego synka prawdziwe chłopisko. Gratuluje:-)
Asinka odpoczywaj, na szczescie juz coraz bliżej wiec zagrożenie coraz mniejsze, ale i tak oszczedzac sie trzeba. Tylko szkoda ze na koncowce zawsze duzo pracy z przygotowaniami na przyjecie maluszka
KAti niestety ale w ciąży problemy z moczem są bardzo częste. Pamietam jak w poprzedniej ciązy pierwsze wyniku moczu były nie bardzo to ginek mi powiedzial, z eniestety ale tak pewnie bedzie juz do konca i tak było. Teraz tez nie mam wynikow jakis rewelacyjnych. Jedno jeszcze napisze bardzo wazny jest sposob pobierania moczu do badania i to nie tylko na posiew. Ostatnio robilam badania i rano nasikalam do magicnego pudełeczka, znowu wyszedł slad białka w moczu, erytrocyty, leukocyty, bakterei b. liczne itp, generalnie bez rewelacji. Za dwa dni powtrorzylam badania bo mi to jakos spokoju nie dawalo. Wymyłam sie rano elegancko szarym mydłem i sru do pudełeczka, a wyniki o nieeebo lepsze. Przy okazji w nocy juz nie wzielam luteiny bo nie wiem dlaczego, ale mam podejrzenia ze ona mi babra wyniku moczy, nie wiem co prawda jakim sposobem, ale mam jakas schize. W kazdym razie wyniki wyszły przyzwoite, nie wiem czy przez moje zabiegi czy to jednak cos innego.
Silva geniealne wiesci. Moj gin nie kaze mi liczyc ruchów, po prostu pyta czy je czuje.
Saffi rowniez gratuluje udanej wizyty
Angel pewnie mialas stracha podczas usg, ale wszystko dobrze-super, co do opuchlizny to przykro mi, lae moze zejdzie jezeli nie bedziesz sie forsowac, postaraj sie lezec z nożkami do góry
Anapi gratki, a z tym zegarem to masz racje, tyla coraz głosniej, u mnie to juz w ogole przyspieszyl bo jezeli bedzie tak jak planuje moj ginek to pojde na cc przełom maj/czerwiec, a terimn mam na 19.06 wiec szybciej o 3 tyg.
Mysia dla ciebie tez gratulacje, ładnie dziewczynka Ci rośnie

Mam pytanie do tych Mam, które przekroczyły już 30 tc- jak teraz często macie wizytę u gina?
Bo ja kolejną mam za miesiąc- czyli normalnie...
ja mam juz co 3 tyg, a miałam wcześniej co 4....i tak już zostanie...znam moja gin...

Mysia to super wieści.Bardzo się cieszymy ,że kciuki i Tobie pomogły :tak:
A mam pytanie co znaczy ,że dzidziuś w "odbiciu lustrzanym" ?????? Bo pierwsze słysze.To ,że nisko to się nie martw moja też od miesiąca już jest bardzo nisko dlatego czkawkę czuję koło kości łonowej.Ważne ,że szyjka twarda i zamknięta i nie skraca się.
:-Dto takie moje określenie katamisz, poprostu przedtem miała plecki po mojej prawej stronie a tera ma po lewej...przefyrtnęła się i tyle..
Anapi super, że wszystko ok...

Silva świetnie, ze u ciebie wizyta udana i takie przeżycia cie spotkały...ja też tak wczoraj mogłam wyczuwać mała, ginka mi pokazywała co i jak...

Dzastina222 ale ten twój synuś duzy :szok: no i faktycznie nie ma obiekcji co do płci...u nas nie znaleźliśmy takiego pokaźnego "wyrostka";-)

Angel no to się pewnie spotkamy 4 maja, heheh, na którą masz?

asinka85 to leżenie bezapelacyjnie!!!

reklama
Więc jestem i ja po wizycie. Dziekuję za magiczne kciuki, przydały sie :-)
Usg nie miałam, bo było ostatnio, a tetno małego tak waliło że hej :-)
Aaga może masz racje bo mocz mam powtórzyć i zadzwonić z wynikami. Prawdopodobnie za szybko pobieram próbke, mam z tego środkowego a bardziej końcowego strumienia pobierać, ponoć wynik może być inny, no i duuuużo pić wody. Będę też jadła żurawine może pomoże...
Jestem na plusie 9 kg i to ponoć świetna waga :-)
Ogólnie jest ok i mam na tym etapie odpoczywać i leżeć żeby wszystko było ok :-)
Ogólnie mały nadal główkowo ułożony, szyjka zamknieta, twarda :-)
I nie wiem jak to wymacał ale powiedział, że maluszek jest duży i mogę wcześniej urodzić ale on przewiduje jakiś tydzień do przodu.
To tyle :-)

Do góry