reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Setana - po sklepach nie ganiam, bo po prostu czasu nie mam, ale w pracy szczególnie dziś....:zawstydzona/y: Napisz koniecznie po wizycie jak nerki.
5 h oczekiwania na wizytę to już nie lekka,ale głęboka przesada i nieszanowanie czekających :szok: Ja po 2 h miałam dość i to było jednym z czynników zmiany poradni.

reklama
Setana - będzie dobrze!

Mysia - brzuszek się podnosi i zaczyna uciskać na przeponę. Ja czasami odczuwam taki ucisk głównie jak się brzuch napina, ale zmieniam pozycję i szybko przechodzi. Główka do góry - wypoczywaj kiedy możesz :-)

My już po wizycie:-)
Termin według USG mam na 27 maj i lekarz mówił ,że tego się będziemy trzymać raczej.Żebym się nastawiła na przed terminem:-)Zobaczymy.Czas pokaże.
Co do wyników- mocz super wyszedł pierwszt raz chyba, cytologii nie muszę powtarzać bo sprawdzał ostatnią i mówił ,że jeśli ostatnia wyszła super to teraz dzisiaj tylko "TAM" zajrzy:tak: po czym stwierdził ,że "TAM" jest wszystko tak jak ma być.Na kolejnej wizycie zrobimy wymaz w kierunku paciorkowców(potrzebne będzie do porodu)Toksoplazmozy robić nie kazał bo ostatnia wyszła ok a nie mam styczności z kotami i surowym mięchem.Stwierdził ,że jak bardzo chcę mogę zrobić-moja decyzja.A co do mojego pytania względem badania na Cytomegalię powiedział, że mogę zrobić ale to nic nie wniesie bo cytomegalii się nie leczy.:zawstydzona/y:To prawda??

No a teraz szczegóły USG:-)
Maleńka nasza nie jest taka maleńka...powiedział ,że bardzo ładnie rośnie i przybiera sobie na wadze.Na dzień dzisiejszy jej waga to 1327 :-)Jest długa , ma długie nóżki.Wszystko rozwija się prawidłowo i "piękne łożysko" cokolwiek to by miało znaczyć...
Jestem szczęśliwa bardzo i dziękuję Wam kochane za trzymanie kciuków!!
Kolejna wizyta 13 kwiecień-a następna tuż przed porodem jak to lekarz określił.Twierdzi ,że w moim przypadku nie ma konieczności wizyt co 2 tygodnie nawet jak powiedziałam,że chciałabym przyjść dwa razy prywatnie...

Aha i mała jest ułożona "główkowo" ale mówił ,że to za wcześnie na radość bo to akurat może się jeszcze codziennie zmieniać.

Katamisz - nareszcie napisałaś!!!!
Gratuluję udanej wizyty!!!!! Duża ta Twoja Gracja! Moja ważyła tydzień temu 1kg, to teraz pewnie waży z 1100 kg ale moja ciąża młodsza!!!!

Katamisz przede wszystkim gratuluje udanej wizyty, a co do pytania
A co do mojego pytania względem badania na Cytomegalię powiedział, że mogę zrobić ale to nic nie wniesie bo cytomegalii się nie leczy.:zawstydzona/y:To prawda??
Faktycznie cytomegalii sie nie leczy, z tym ze dobrze wiedziec czy jest sie chorym czy nie. Jezeli okazałoby sie ze wynik wyjdzie dodatni to dziecko po urodzeniu powinno zostac przebadane pod katem CMV. Poza tym czesto dochodzi do zakazen podczas porodu wiec nie wiem czy w takim przypadku cesarka nie jest bezpieczniejsza, choc chyba nie jest to wskazaniem do ciecia

Dziękuje dziewczyny za odpowiedź odnośnie przeciwciał. Nie wiem dlaczego lekarka mi tego jeszcze nie zleciła skoro mamy konflikt, zapytam ją o to badanie w poniedziałek.

Katamisz wspaniałe wieści, gratulacje! Córa już całkiem spora, piękne rosnie:))

reklama
katamisz, super wiadomości:tak:zawsze się cieszę, jak tak optymistycznie piszecie!!!
ja mam w następnym tygodniu wizytę dopiero...i pewnie skierowanie na usg dostanę, cieszę się niezmiernie, zawsze to na kilka dni spokoju mi wystarcza:tak:
dziś byłam lekko zestresowana, bo mała wyjątkowo leniwa dziś była...ale wieczorkiem poleżałam i parę solidnych kopniaków dostałam:tak:tyle że dalej w bok, tym razem prawy, mam nadzieję, że się obróci, ma jeszcze miesiąc na to...aż i tylko

Do góry