traschka
Mama Marysi
a o co chodzi z tym oznaczeniem przeciwciał? Każdy to powinien robić? Ja mam A- a M. ma AB + więc kwalifikujemy się pod konflikt, ale nie wiem czy to ma znaczeni przy pierwszym porodzie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja czekam na telefon od pielęgniarki kiedy mam przyjść żeby nie siedzieć bez sensu w poczekalni, pewnie jeszcze z godzinę to potrwa.Madzioolka to kciuki za wizytę&& Na którą idziesz??Ja mam na 14:45.
Mi oznaczali przeciwciała przy pierwszym pobraniu krwi na początku ciąży, razem z grupą krwi i całą resztą standardowych badań.a o co chodzi z tym oznaczeniem przeciwciał? Każdy to powinien robić? Ja mam A- a M. ma AB + więc kwalifikujemy się pod konflikt, ale nie wiem czy to ma znaczeni przy pierwszym porodzie?
a o co chodzi z tym oznaczeniem przeciwciał? Każdy to powinien robić? Ja mam A- a M. ma AB + więc kwalifikujemy się pod konflikt, ale nie wiem czy to ma znaczeni przy pierwszym porodzie?
U mnie niestety rowniez podobna sytuacja. Pacjentki zapisane co 20 min., a jeszcze nie widzialam zeby ktoras faktycznie byla 20 min.,no chybaz etylko porecepte przyszła. wiec nie dosc ze czas kazdej wizyty sie przedłuza to jeszcze zawze ktos przyjdzie dodatkowo, albo jakis nagły przypadek, albo wyniki trzeba przyjechac skonsultowac bo niepokojące (ja tak własnie mialam ostatnio przy cytomegalii), albo wynik KTG pokazac. Niby takie wejscia trwaja krotko bo kilka minutek, ale jak sie uzbiera kilka takich dodatkowych wejsc to sie pozniej wszystko straaasznie przeciągaTeoretycznie wizytę miałam na 13.40 ale zawsze jest z 5 godzin opóźnienia bo ginek do szybkich nie należy - pacjentki zapisane są co 20 minut a każda wizyta trwa ok 1 hTrochę to denerwujące bo cały dzień rozwala, a z kolei jak już wejdę to lubię przez 40 minut Malutką oglądać
![]()