reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Kurde mi gin też nigdy nie mówi jaką mam długość szyjki.. zawsze mówi " szykja długa, twarda i zagięta" no i on to stwierdza po badaniu palcem:) nie robi mi usg dopochwowego a na ostatniej wizycie połówkowej w ogóle mnie nie badał tylko odrazu do usg przeszliśmy... a on biedny taki chory, z nosa mu leciało i ledwo co mówił... byłam jego ostatnią pacjęntką reszte odwołał, zostawił tylko te które miały własnie połówkowe... teraz jest na urolpie.. odpoczywa:)
Wiecie co? mój synuś chyba nadal siedzie w położeniu główkowym bo normalnie czuje jak mnie szmera syrkami pod żebrami! No nie możliwy jest ten dzieciak!!!

reklama
Drzastina222 nie musi lekarz robić usg żeby ocenić długośc szyjki.Jak mówi że długa i zagięta to dobrze.Ja mam przyznane raz w miesiacu usg szyjki bo nie chodze do ginia tylko do rodzinnego lekarza,a on mnie nie zbada ginekologicznie.

Tusen - gratulacje!
A jeśli chodzi o szyjkę, to moja miała w 19 tc 5,6mm - oczywiście mierzona przez usg. Była dluuuga i zagięta. Mierzona przez gina - ta cześci zewnętrzna ma 2,5 cm. tak przynajmniej było ostatnio. Ciekawe jak dziś będzie.......

Tusen moja szyjka od kiedy pierwszy raz zapytałam o to ile ma , to lekarz mi powiedział 5,0cm i tyle też mam wpisane dwukrotnie w karcie ciazy. Ostatnio też tyle miała.Zawsze lekarz bada ją palpitacyjnie i mówi głównie o konsystencji, a mierzy mi poprzez usg dopochwowe.

Dziewczyny a która z Was wie kiedy miała owulację ????
Ja miałam 16 września i termin mam wyliczony na 15 lipca to by sie niby zgadzało,jeden dzien różnicy.
15 lipca?

Dzastina co do szyjki to mnie gin też nigdy nie badał przy pomocy usg dopochwowego, tylko na każdej wizycie bada palcem - i jak pytam co z szyjką, to mówi, że wszystko super. No to mu wierzę, bo chyba wie co mówi. :-)

Dziewczyny, powodzenia na wizytach!!

Tusen moja szyjka od kiedy pierwszy raz zapytałam o to ile ma , to lekarz mi powiedział 5,0cm i tyle też mam wpisane dwukrotnie w karcie ciazy. Ostatnio też tyle miała.Zawsze lekarz bada ją palpitacyjnie i mówi głównie o konsystencji, a mierzy mi poprzez usg dopochwowe.

15 lipca?

Tylko że Ty masz szyjkę cały czas tej samej długości????
Ja od pierwszego badania 3cm do dzisiaj 4,9cm to mi sie wydłuża,i zaczełam sie zastanawiać jak długa może byc.

czerwca oczywiście,pomyliło mi sie:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Tylko że Ty masz szyjkę cały czas tej samej długości????
Ja od pierwszego badania 3cm do dzisiaj 4,9cm to mi sie wydłuża,i zaczełam sie zastanawiać jak długa może byc.

czerwca oczywiście,pomyliło mi sie:zawstydzona/y:

Od samego poczatku to nie wiem, bo wtedy mi nic nie mówił podczas badania. Dopiero w grudniu 23-go zapytałam o szyjkę, powiedział, że zawsze ja sprawdza tylko nie mówi o tym bo jest dobrze. Wtedy też pierwszy raz wpisał mi do książeczki te 5,0cm i ostatnio też.

Tak myślałam, że to o czerwiec chodzi :)

Z tą owulacją to róznie bywa ja tez wiem kiedy miałam bo miałam robiony monitoring... wiec owulacja była 27 września a termin mam na 19 czerwca wiec to chyba zależy od długości cyklu itd... ja miałam rególowany cykl Duphastonem bo miałam bardzo nie regóralne miesiączki i za drugim podejściem się udało... przy cyklu 28 dniowym. Wiec widzisz róznie to bywa:) Ja już sie tak bardzo nie skupiam na tygodniach ciązy bo zobacz względem suwaczka mam 22 tc a względem wielkosci dzidziolka 23 tc... wiec widzisz:) jedno jest pewne.. że bedziemy w czerwcu już mamuniami:)

reklama
No i ja po wczorajszym USG sie odmeldowuje...
Dzidziuś zdrowy,każdy narząd prawidłowo ułożony, kości poprawnie wykształcone, serducho pracuje bardzo dobrze, wszystko sobie obejrzeliśmy, dokładnie były badane żyłki i tętnice, no badanie poprostu rewelacyjne.
Oczywiście nie bardzo chciał sie maluszek pokazać buziunia i tylko troszkę mamy zdjęć w 3D. Pani doktor sie śmiała, bo gdzie głowicą przycisnęła, tam zaraz odpowiedź...

No i poznaliśmy płeć - wg pani doktor w 100% pewną, faktycznie widać było rewelacyjne (sama w szoku byłam), aczkolwiek mam nadzieje, że sie potwierdzi to na regularnej wizycie u mojej gin 21 lutego - bo to DZIEWCZYNKA!!!!

Ciesze sie, ze wszystko dobrze,bo jakoś taka niespokojna byłam...

Agatka gratuluje Marysi i wierzę, ze nic sie jej nie odmieni :-D tak jak u nas

Do góry