reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
Gratuluję dziewczyny :-) Cieszę się, że grono mamuś dziewczynek się powiększa :-) Mój mąż ostatnio powiedział, że powinno się rodzić więcej chłopów, bo statystycznie rodzi się obecnie więcej dziewczynek. Ja uważam, że swoją statystykę co do urodzenia chłopców już wyczerpałam :-)

Izabela, to by się nie zgadzało z moimi obserwacjami w ostatnich kilku latach :)

23 dzieci - 7 dziewczynek
10 dzieci - 4 dziewczynki
13 dzieci - 3 dziewczynki
14 dzieci - 4 dziewczynki

ale może ja po prostu mam takie szczęście ;)

Ja już po:-) To chłopiec ,tak jak przypuszczałam:-)
Zdrowy,ruchliwy,wstydliwy......nie chciał pokazać co miedzy nóżkami więc badanie miałam podwójne.Po pierwszym zeszłam do kafeteri wtąciłam bułeczkę i wróciłam to już było lepiej i oczom moim ukazał się siurek i dwa jajeczka:-)
Ale normalnie wymolestowany mam brzuch że hej.

Niestety termin mam przesunięty o 5 dni.Czyli według usg termin mam na 15-go czerwca.

Tusen...gratulacje...a co do terminu z usg w tym okresie to lekarz mi powiedział żeby się tym nie sugerować bo dziecko rośnie w różnym tempie a to na tej podstwawie jest obliczany termin porodu z usg

Kurczę ale Ci zazdroszczę że już wiesz na 100%...ja już odliczam że tylko tydzień...p....dolca dostanę (sorry)

Anapi, Tusen wielkie gratulacje!!! Mamy dziewczynek mają zatem w czym wybierać hehe:) Może prześlecie zdjęcia jajeczek żeby mozna było wybrać na jakiejś podstawie?? Super wiadomości! Tusen termin z usg jest na każdej wizycie inny, trzymaj się tego pierwszego, najlepiej z ostatniej miesiączki. Te z usg to tylko średnie statystyki, żeby było do czego porównać.

reklama
anapi,tusen moje gratulacje:tak:
ja podobnie jak Izabela twierdzę,że chłopaki u moich znajomych i u mnie się wyczerpały,dość już-w 2007 roku wszystkie poleciały za mną i urodziło się 5 chłopaków.teraz wszystkie oprócz mnie mają już 2010 r maluchy i są 2 chłopaki i 1 dziewczyna i teraz w styczniu jeszcze 1 się urodzi,więc ja tez chce dzieuchę

Do góry