reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

A więc z naszą Truskaweczką jest wszystko w porządku...serduszko biło...niestety nie było usg...szyjkę też miałam badana ale nie powiem wam jaka długość bo karte ciąży zostawiłam w samochodzie a tam pisze...poza tym lekarz stwierdził że mało przybieram na wadze od początku (2,5 kg) ale tu akurat też dobrze...dostałam od mojego gina skierowanie na usg połowkowe, z czego też się bardzo ucieszyłam bo u nas kosztuje 360 zł...oczywiści zapomniałam spytać o swędzącą skórę...zawsze coś zapomnę...taki cielep ze mnie...no ale najważniejsze że jest dobrze!!!!

reklama
Hej babeczki:)
Z tą długością szyjki to dla mnie jakaś magia.... ale może na następnej wizycie zapytam ginka, on pewno wie ale skoro jest dobrze to nic nie mówi... ja wizytę mam 11 stycznia to bedzie chyba 18 tydzień. i o połówkowym się dogadamy:)
Póki co trzyma mnie paskudne przeziębienie... M kupił mi zapas leków w aptece i ratuje sie herbatką z miodem i cytryną...a dziś sylwester...a mój nos wygląda jak czerwona truskawka:):):)

Misialina, gratulacje! :happy2:
A co do swędzącej skóry - mam to samo. Po prostu skóra nam się rozciąga i jest bardziej sucha, niż zwykle - można nawet kilka razy dziennie nawilżać. Ja robię to olejkiem na rozstępy z Rossmann'a - sprawdza się świetnie! Polecam i powodzenia :happy2:

Hej babeczki:)
Z tą długością szyjki to dla mnie jakaś magia.... ale może na następnej wizycie zapytam ginka, on pewno wie ale skoro jest dobrze to nic nie mówi... ja wizytę mam 11 stycznia to bedzie chyba 18 tydzień. i o połówkowym się dogadamy:)
Póki co trzyma mnie paskudne przeziębienie... M kupił mi zapas leków w aptece i ratuje sie herbatką z miodem i cytryną...a dziś sylwester...a mój nos wygląda jak czerwona truskawka:):):)

Dżastina, witaj w klubie. Nos mi również niedługo odpadnie od tego kataru. Ja dodatkowo ratuję się herbatką z sokiem malinowym od mojej Babci.
Fajny Sylwester się zapowiada :no:

Misialina cieszę się, ze wszystko w porządku :-)

Dzastina ja piłam taki syrop specjalnie dla kobiet w ciąży na przeziębienie *spam* koszt ok 12-15 zł jest dobry - powodzenia i zdrówka:-)

reklama
Ja po wizycie, naszcescie drogi dobre, dzidzia ma 10 cm, stópka 2 cm, waży 220g, wszystkie pomiary prawidłowe, raczej bedzie chlopak, ale to nawet nie na 90% bo sie schował

Do góry