reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Dziewczyny tulę mocno i musi być dobrze, innego wyjścia nie ma :*
Też jestem po wizycie i serduszko pięknie bije, zgadza się z moim OM. Teraz za miesiąc kolejna wizyta, ze wszystkimi wynikami i założeniem karty. Za dwa tygodnie idę tylko po zwolnienie i kulam się dalej :)

reklama
No i jestem. Wieści nie najlepsze. Ciąża mniejsza niż wynika i z owu i z OM. Powinien być z OM 7tc a jest 5,4tc. Nie ma echa płodu. Lekarz powiedział, ze są trzy wyjścia albo później zaszłam, albo to, ze mam tyłozgięcie powoduje, ze obraz ciązy jest zmieniony, albo puste jajo płodowe. Później nie zaszłam na pewno. Więc zostają 2 kolejne opcje. Mam przyjść 31.10 na 9.45 i wtedy wszystko sie okaże. Boję się i wraca do nie ból i strach po poprzedniej straconej ciązy. Trzymajcie kciuki jak najmocniej.

Wisieńka trzymam kciuki jak najmocniej! Na pewno będzie wszystko dobrze. Może lekarz miał niedokładną aparaturę. A serduszko ma jeszcze czas i na pewno będzie pięknie biło na następnej wizycie. Tulę Kochana :*

Wisienko trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok!!!! Ja mialam podobnie tez sie denerwowalam i okazalalo sie ze jest ok wiec u ciebie tez tak musi byc! :) Mozesz dla wlasnego spokoju zrobic bete i jesli przyrasta to bedzie wszystko jasne jeszcze przed 31 :)

wisienko, katerina trzymam kciukasy za wasze bąble...
Ja już po drugiej wizycie u gina. Mój chomiczek ma 9,8 mm i bije mu serce jak dzwon. Widziałąm ciałko żółte i ginka pusciła mi bicie serca(( superrr))). Na razie ginka mówi,że ciąża wzorowa ,ale zebym sie nie chwaliła rodzinie bo wszystko sie może zdarzyć. Trzeba czekac do magiczego12 tyg. Ja lecze sie na hiperprl biorę bromka ale bede schodzic z dawki .Boję się,żeby prl ni skoczyła( przez wysoką prl miałam puste jajo).
Trzymam kciuki i wysyłąm pozytywne fluidy:-)

reklama
Wisienko, nie martw się - przechodziłam przez to samo w ostatniej ciąży. Też mam mocne tyłozgięcie macicy i podobno powoduje to niemożliwość zobaczenia wszystkiego i pomierzenia jak trzeba. Dopiero wyższa ciąża staje się lepiej widoczna. Trzymam mocno kciuki, nie puszczam. Jestem pewna, że wszystko będzie dobrze! Trzymaj się i dbaj o siebie i maleństwo.

Do góry