reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

Dzisiaj wizytowaliśmy i my z Antkiem :-) Junior waży 1595g, wszystkie narządy zdrowe, termin wyprzedza o 4dni, ułożony główkowo. Spał sobie uśmiechnięty z łapką na twarzy, obudził się na chwilkę, ziewnął i spał dalej :-D Następna wizyta 6.05. No chyba, że mi posiew moczu wyjdzie pozytywny, bo w badaniu ogólnym liczne bakterie:crazy: to będę musiała zajrzeć do lekarza wcześniej po antybiotyk :dry: Ale ogólnie pełnia szczęścia :-D
Oby Juniorek spał tak po urodzeniu :-D Ładnie rośnie. Mam nadzieję, że posiew wyjdzie jednak prawidłowo

Hej.
Miałam dziś wizytę. Dzidzia nadal jest dzidzią dziewczynka, nerki się od ostatniej wizyty nie zmieniły,nadal powiększone,mała waży już 1850g. Kawał baby. Ale podobno to akurat na ten wiek ciąży. Ja przytyłam od ostatniej wizyty tylko 20dkg, a dziecko 40 :-D.Rośnie harmonijnie,a to najważniejsze.Ja za to jestem mega przeziębiona:confused2:.Głowa mi pęka,kaszel dusi, z nosa leci ciurkiem. A słońce w tym stanie powoduje,że na oczy nie widzę,tak mi łzawią:-(.
Pani doktor dobitnie powiedziała,żeby absolutnie nie dopuszczać do rozwoju sytuacji ze skurczami, gasić ogień w zarodku i nie bać się brać nospy i leżeć plackiem-to jeszcze nie czas, a mnie potrafi nieźle przycisnąć. No i ze względu na przedwczesne odejście wód w ostatniej ciąży (pękł mi pęcherz płodowy "od góry",mimo że praktycznie leżałam) mam uważać na siebie jak na jajeczko. Hmmm.:eek:
Oj, kochana to dbaj o siebie jak o dwa "jajeczka" ! Babeczka ładnie rośnie :) No i mam nadzieję, ze łykasz coś na przeziębienie ? ZDRÓWKA !

Ja oczywiście z opuźnieniem, ale napiszę... Na wizycie wszystko ok. szyjka długa, główka wysoko, nie mam zapalenia... uffff. ;-) Tylko z tym cukrem muszę się pilnować!!! Raz po zjedzeniu połowy bułki i wypiciu jogutru owocowego miałam ponad 150!!! Ale jak się trzym am diety, to wszystko jest ok :-) Kolejną wizytę mam za 3 tyg. Na usg komora w mózgu, która była w górnej granicy normy 10, teraz ma 8,5-9 mm. Mała waży 1800g!!!! ;-)Gratuluję udanych wizyt!!! i trzymam kciuki za dzisiejsze &&& :-)
Cieszę, się że główka w normie to najważniejsze a i waga ładna :) Gratuluję :)

No i jestem po wizycie. Dziewczyny zdrowe jak rydze. Jak będą w tym tempie rosły to w terminie przekroczą 3kg! :szok:
Moja szyjka jakoś trzyma więc najważniejsze - brak wskazań do szpitala!! :-) :-D Mam dużo leżeć, odpoczywać, nic nie robić. Ale bezwzględnego nakazu leżenia nie mam. Mogę czasem wstać kanapeczkę sobie zrobić. No i mogę leżeć albo w łóżku albo na kanapie. Także nie jest źle. Następna wizyta:

Marcysiowa, 06.05.2013r. godz. 15.00 (do dla Mamy Wikusi :-) )

Nie no to podwójnie gratulować :) Najważniejsze, że równo rosną dziewuszki :) Mają już blisko 2 kg ? Leż i odpoczywaj ile tylko dajesz radę, brzucho pewnie już ciężki .. ;-)

Palin, a Ty już po wizycie ?

reklama
Już po wizycie. Mikołaj ma się dobrze, dobija do 2 kg. Wymiary odpowiadają 32 -33 tc, czyli akurat. Niechętny do oglądania - zasłaniał buzię rączkami, nie dał sobie 3D zrobić :confused2: Gin była zadowolona z wyników, że tak ładnie spadły, ale kazała kontrolować i zrobić jeszcze z raz kontrolę Alat i Aspat i jakby coś się działo - od razu przychodzić.

Szyjka twarda zamknięta, długa na 47 mm (mam wrażenie, że się wydłużyła :eek:).

Następna wizyta 14 maja (kontrola, wykonanie wszystkich badań).

Dzięki za kciukasy :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry