reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

ewelina troche bez sensu
raz że dieta nic ci nie da bo i tak dostaniesz mega obciążenie, więc ci wyjdzie czy masz czy nie masz
a dwa że załóżmy że masz problem z cukrzycą, udałoby ci się "oszukać" test i potem byś miała normalnie jeść - moim zdaniem mogło by to być szkodliwe, bo ta glukoza nie jest po to bym nam jakoś ciążę uprzykrzyć, czy żeby sprawdzić czy u nas jest ok, tylko potencjalnie cukrzyca ciążowa może być szkodliwa dla dziecka

gratuluję udanych wizyt i dorodnych dzieciaczków :-D

reklama
No ta ale skoro już jakieś spekulacje są to chyba lepiej przejść na dietę niż zajadać się produktami z zawartością cukru i szkodzić dziecku czy nie?

no właśnie nie - będziesz tę dietę trzymać do końca ciąży czy tylko do badania?
no chyba że nie doczytałam czegoś i masz wcześniejsze kiepskie wyniki i idziesz tylko po potwierdzenie że masz dalej być na diecie?
bo trzymanie diety przed badaniem by wyszły dobre wyniki to troche bez sensu - chyba chcesz wiedzieć że jesteś zdrowa na zwykłej diecie i możesz normalnie jeść dalej? ja bym się potem zastanawiała czy prawidłowy wynik wyszedł dlatego że jestem zdrowa, czy dlatego że dietę trzymałam a jestem chora i dalej powinnam trzymać dietę
to tak jakbyś zaczęła brać antybiotyk przed zrobieniem posiewu
tak mi się wydaje

wiesz tu nie chodzi o to byś teraz leciała po torebke cukierków lub wciągała czekoladę dzień w dzień, ale o normalne odżywianie

moja kumpela na decie cukrzycowej będąc w ciązy strasznie schudła, profilaktycznie to zupełnie byłoby bez sensu

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki dziękuję za kciuki przydały się Daria super współpracowała i ładnie pokazała buziaczka :-) rozwija się super książkowo wszystko na swoim miejscu waży 917 gram jest starsza z OM tylko o 2 dni więc idealnie termin z 10 przesunął sie na 8 czerwca więc jest szansa na poród 06.06 :-pułożona jest już główkowo i pewnie tak już zostanie a co robiła na tym usg już wiem czemu mi brzuch tak lata zakładała sobie nogi za głowę i robiła fikołki :szok::-D lekarka mówi że bardzo elastyczne dziecko może będzie jakąś akrobatką :-D na wieczór odpalę skaner i wrzucę zdjęcia bo teraz nie mam czasu bo jak wyszłam z usg telefon ze szkoły żeby przyjechać po Dawida bo bardzo chory :-(rano nic mu nie było w szkole dostał gorączki a ja 50 km od domu leciałam biegiem do auta potem przekroczyłam wszystkie dozwolone predkości na drodze pewnie przyjdzie jakiś mandat bo wogule nie zwracałam uwagi na fotoradary :baffled:całą droge chciało mi sie płakać że mój synek tam biedny w szkole czeka a mnie nie ma :-(tak się zdenerwowałam i ten bieg do auta że teraz ja leże ze spiętym i bolącym brzuchem a synek z gorączką :-:)no: i z jednej strony radość że widziałam Darie i ze z nią dobrze a z drugiej smutek bo synek chory i smutny leży :-(ach zaczyna wychodzić jak to jest mieć dwójkę dzieci

reklama
Do góry