reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

FILETOWA - ależ się cieszę z wiadomości!!! Wspaniałe!!! No i zazdroszczę zmniejszania leków... U mnie co jeden lek odpadnie to dwa kolejne dochodzą :(.

SMILE - gratuluję dorodnego synusia :-). Super wieści!!!:-D

reklama
fioletowa bardzo się cieszę z dobrych wieści u Ciebie!! Zobaczysz, ze im blizej końca tym będzie lepiej, trzymam kciuki za taki scenatiusz :*

smile zdjęcia synka piękne!! Super, ze u Was wszystko w najlepszym porządeczku :-)

hehe troszkę się tego obawiam - z Arturem też miałam rozwarcie w 19 tc, a potem leżenie a jak się poprawiło, to urodziłam po 10 dniach po terminie - 2 dni oxy, pełne rozwarcie a on stwierdził że nie wychodzi ;-)
tym razem proszę o terminowe rozwiązanie ;-)

Fioletowa własnie wycztalam, że masz szyję 2 cm i jakie przy niej zalecenia? Lezysz plackiem, czy tylko oszczędny tryb zycia? Pytam bo ja tez 2 cm i mam się oszczędzac, ale stresuje sie ta moja szyjką. W poprzedniej ciąży w 26 tyg wylądowałam na patologii z 1,5 cm szyjką i rozwarciem, leżałam tam miesiac potem w domu z pupą do góry. Finalnie młody się urodził w 42 tygodniu i to przez cc :baffled: A całą ciąże drzalam ze urodzę za wczesnie.... Boję sie powtórki.... Zastanawiam się czy tej mojej szyjki nie skonsultowac jeszcze gdzies.... Może taka moja uroda?:baffled:

reklama
Nika moje 2 centymetry to dłuuuga szyjka, z taką zaczynałam ciażę [poprzednio też] - 5 tygodni temu miałam 0,5 cm
teraz to mam niemal zwolnienie z leżenia - tj. mam się oszczędzać, jak się da to leżeć, nie zmieniać trybu życia za bardzo
no i odchodzimy od leków
u mnie cuda działa to podniesienie łóżka - 5 tyg temu dostałam przykaz leżenie [ale też nie było rygoru jak z Arturem, że tylko do wc] ale od razu kazałam mężowi podnieśc nogi łóżka, bo właśnie przy Arturze to zdecydowało że donosiłam i leżałamte pierwsze 2 tygodnie teraz prawie non stop - tylko po jedzenie i do łazienki chodziłam
i teraz po 2 tygodniach takiego leżenia miałam 1,5 cm i po kolejnych 3 [gdzie już i z Arturem po lekarzach i ze sobą po laboratoriach, generalnie więcej wstawania] z powrotem 2 cm więc łóżko u mnie chyba decyduje - dlatego go nie rozmontowuję, dalej śpię w tej ch...wej pozycji z dupą wyżej niż żołądek, ale czego się nie robi
a z 42 tc i cc miałam to samo - 2 dni na oxy - z Arturem najgorszy moment to było chyba szyjka 0,5 i 1 lub 1,5 cm rozwarcia ok 22 tc, a zaczęło sie w 19 tc a potem przenosiłam
teraz miałam 0,5 cm i 0,5 rozwarcia w 20 tc, a w piątek ostatni 2cm/0
mam nadzieję że jakoś zrozumiesz co napisałam, bo mam wrażenie że to sam chaos ;-)

nawet nie wiesz jak zazdroszczę dziewczynom, które piszą że mają np 5 cm - wow

ale moja ginka twierdzi, że nieważne czy 2 czy 5 ważne żeby sie nie zmieniało - u mnie niestety się zmienia

a jesli chcesz się uspokoić to idź na usg, niech zmierzą usg dopochwowym szyjke i sprawdzą czy wewnątrz nie ma rozwarcia i czy się pęcherz płodowy nie uwypukla

Ostatnia edycja:
Do góry