reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, USG, zdjęcia naszych fasolek....)

reklama
MAMAWIKI - gratuluję córeczki :-) super, super, super!!! Najważniejsze, że wszystko OK. Wiesz, że nasze dzieciaczki powinny mieć już z nóżkami ok. 25cm????
Łoo 25 cm? duze te nasze dzieciaczki :)

mama wikusi- gratuluje, sprawdziło sie jedynie to że ja dobra w przepowiadaniu płcu nie jestem, najaważniejsze to że dzicko zdrowe, dobrze że mąż ma takie podejście a nie jak niektórzy faceci...., ja pytałam ostatnie mojego co mi zmajstrował to powiedział że nie wie:-D
A dziecko to chyba całkiem spore, moje w poprzedniej ciązy w 21tc3d miało 350 g
Wymiary małej wskazują na 18t3d więc waga chyba jest ok :) A jak nie to będzie duża po siostrze :) Wiki urodziła się 4190 :)
A któraś pytała czemu cc (przepraszam że nie po niku) Pierwszą miałam cesarke i mój gin na wizycie w 11tc powiedział że teraz będę mogła zadecydować jak chce rodzić. Wczoraj z nim rozmawiałam i po prostu jak będę w terminie czy tam parę dni przed i on będzie miał dyżur to podjadę i mnie ciachnie :p
Na usg połówkowe mogę bez problemu zabrać małą i męża :)
Bardzo się cieszę że to córa :) Jej znowu różowe ciuszki :-D
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
kari21 28.12.2012

RobaczekII 28.12.2012 godzina 11

Pierwszą miałam cesarke i mój gin na wizycie w 11tc powiedział że teraz będę mogła zadecydować jak chce rodzić. Wczoraj z nim rozmawiałam i po prostu jak będę w terminie czy tam parę dni przed i on będzie miał dyżur to podjadę i mnie ciachnie :p

Mama wikusi2010 gratuluję kolejnej córci :-)
Ja tez mialam cesarke pierwszą, ale u mnie powiedzieli, że nie ma przeciwskazań abym rodziła naturalnie :confused: więc jak bedzie tak będzie i już. Pewnie to zalezy od lekarza.

No i SYN :):):)
Zdrowy, serduszko bije, żołądeczek, nóżki, rączki, mózg - wszystko widoczne. 10 cm ( bez nóżek ) Odpowiada 18 tc - od samego początku, bo owulka była wcześniej.
Kręcił się i pokazywał z każdej strony. Foteczkę i między nóżkami dał sobie zrobić - tak perfidnie się wypiął i pokazał :)
Mówiłam o ruchach, na razie w kartę mi nie wpisała bo mówiła, że mam poczekać na porządnego kopniaka a nie na łaskotki :) W każdym bądź razie jest jeszcze normalne, że raz czuję a potem cisza nawet parę dni i nie mam się tym przejmować. Teraz maluszka czuję - chyba odczuwał mój stres i siedział cicho :)
To z tych super, a mniej super to to, że dalej na leki idę. Bolący i spinający brzuch nie jest efektem przygotowań świąt tylko odstawieniem luteiny. I luteino witaj ponownie :( Mam sobie sprawdzić po czym lepiej się czuje i wybrać albo luteinę albo nospę i do końca ciąży najprawdopodobniej będę musiała brać. Do tego troche grzyba się pojawiło i również na to tabletki :(
Kolejna wizyta u gin 28 lutego, ale 28 stycznie połówkowe - czyli wg usg będzie to 22 tc . ( prenat i połowkowe robi inny spec niż moja gin.

Z nerwów jak wyjeżdżałam nie zabrałam pieniędzy :) ale moja gin wyrozumiała i po wizycie dowiozłam :)
Chłopków moich nie zabrałam bo młody nie dał rady wstać - przed 11 :)
Pójdą na połówkowe.
Reakcja S na drugiego syna - rozczarowanie :( Bardzo liczył na córcie. I obiecałam mu, że jak wybudujemy dom to będzie córcia :) Synuś oczywiście skakał z radości, bo teraz to może oddać braciszkowi zabawki, ubranka i uczyć go trudnych rzeczy :) Ta radość była bezcenna !
No to się rozpisałam ale zeszło ze mnie cale napięcie. Dzięki dziewczyny za kciuki !!!

ROBACZKU - czekam i czekam na Twoją relację ;-) i doczekać się nie mogę.
Mąż mnie już goni, bo mamy jechać do sklepu po szafkę, a tylko zwlekam, żeby przeczytać Twoją relację :)

I przeczytałam !!!!

Gratulacje Kochana!!! Wspaniałe wieści!
Ja też liczę na syna, bo w przeciwnym razie zgodnie z ustaleniami z mężem czeka nas kolejna próba hihi :-).

Ale się cieszę!

Ostatnia edycja:
reklama
Robaczku ja też czekałam na Twoja relację dobrze że dzieciątko zdrowe a mąż się do synka musi przyzwyczaić bo może za bardzo nastawił sie na córcię ( mój też liczył na córcie i chyba też byłby rozczarowany ach ci faceci nie dogodzi się im hah ) a co do Twojej obietnicy o córci to może jeszcze będzie kiedyś 3 córcia haha ;-):tak: wiesz do 3razy sztuka jak to mówią
moja koleżanka która tez jest teraz w ciąży termin ma na maj ma już 3 synów i dzis zadzwoniła że na połówkowym wyszła nareszcie córcia !!! tam dopiero musi być radość hhahah
GRATULUJĘ JESZCZE RAZ ROBACZKU SYNUSIA MASZ JUŻ POMYSŁ NA IMIĘ ?

Ewelinka mój synek uparł się na siostrę i koniec hah dlatego chyba kiedys pisałam że jeden z niewielu chłopców woli siostrzyczkę no ale w rodzinę przewaga dziewczynek i od małego bawił sie z dziewczynkami i tak mu zostało hah

Do góry