reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Princeseczka będzie dobrze, pokarm przyjdzie masz laktator żeby pobudzać piersi? może wypij coś na laktację, Femal tiker jest dobry

reklama
No już jestem w drodze do domu. Lekarka jednak zaprasza jutro na kontrolę kto. Mała się nie obrocila i nie ma już szans. Cc wyznaczone 15 listopada. Także dobrze że pojechałam do swojego szpitala.

Princeska u mnie jak nie ma pokarmu to podają modyfikowane cienkim wężykiem/cewnikiem podczas przystawiania do piersi tak by maluch nie oduczyl się ssania. To wygląda tak ze mleko jest w butelce w dutelce ten wężyk dziecko na cycku z wężykiem w buzi. I ciumkajac pierś pobiera mleko z butelki i laktacja ma szansę się rozkręcić. Tak nam mówiła położna laktacyjne na szkole rodzenia.

Jestem w trakcie 35 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji253][emoji480][emoji322]

Emalka, szkoda, że mała się nie obróciła, ale wiesz na czym stoisz, no i najważniejsze, że wszystko ok :)

Że też zawsze trafią się jakieś psioczące położne, czy lekarze, u których trzeba interweniować, żeby miec pewność, że będzie dobrze i czuć się bezpiecznie... Z tego powodu również jestem przeciwna "dowodom wdzięczności".

Princeseczka gratulacje:) Dbajcie o sobie, myśli tylko pozytywne a laktacja sie rozkręci:) Mały duży i silny wiec trzymamy kciuki za szybki powrót do domu.

Emalka no a moze sie odwróci z dziećmi to rożnie bywa i psikusy robią:) jednak ważne ze wiesz kiedy cc i w ogóle ze wszystko ok:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Też mnie wkurzaja te położne w tych szpitalach. Czy one uważają że nie mam nic lepszego do roboty w sobotę niż ktg? Ciekawe jak traktują obawy swoich córek będących w ciąży też się madrza że to nic takiego, raczej wątpię. Poza tym na tej izbie byłam ja i jedna Pani na ktg także armagedonu tam nie było. Ale tylko jedna taka była druga była w porządku zabrała mnie od ręki a mąż dyktowal dalej dane tej wrednej [emoji5]

Jestem w trakcie 35 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji253][emoji480][emoji322]

Princeseczka, gratuluję z całego serca[emoji8]

Człowieka nie ma od wczorajszego wieczoru i same emocje na wątku. Ja tam raczej nie urodzę w październiku, wiec proszę mnie samej w listopadzie nie zostawiać. Już się z moim młodym umawiam że do 10 listopada wychodzi żeby zrobić tatusiowi na złość co by do kina nie pojechał sam. 11.11 jest premiera nowego Pitbulla i też chciałam obejrzeć [emoji12]

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka

Tak to juz jest w szpitalach w weekendu i w nocy jak nje trzeba sie nie rodzi ... u mnie tez dzis tylko jedno ktg na szczęście wychodzi wszystko ok .
Jutro zamykam 38 tc wiec szczerze mam nadzieje w pon na zdjęcie krążka i rozwoj akcji bez wywoływania a jak trzeba bedzie to poproszę o przebicie wód od razu i najwyżejb jak ostatnio moze sie przestraszy syn Cc i wyjdzie :)

Princeska przystawiaj i bedzie dobrze :)

A co do położnych to temat złożony albo lubią co robią albo nie ... i to bardzo widac :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Milia nie i pewnie jutro tez nie sprawdza bo niedziela wiec pewnie usg bede miała w pon tym bardziej ze miałam pomiar na 8 a to norma jeszcze bo malowodzie poniżej 5 wszędzie jak piszą , w pon pewnie tez zapadanie decyzja co do mojego pessara chciałabym by zrobili usg , pobierali znow wymaz wiec jak byłby wynik to ściągnęli krążek i zeby sie rozczulało samo takby było idealnie :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Do góry