reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

reklama
Ivi to mogą byc faktycznie objawy depresji niestety hormony robią swoje brak serotoniny, z tego co piszesz jesteś aktywna na codzień ... Ja powiem Ci ze gdyby nie te kursy ktore robię i planuje nadal robic na bank dostałabym depresji bo znam siebie i za długo juz siedzę w domu.... Z aktywnej osoby ktora nie miała
Czasu na nic nagle musiałam sie zastopować całkowicie i o tyle ile na początku było to przyjemne bo inne i rekompensuje mi to syn to moja aktywna strona sie tez odzywa , wiec zrob cos dla siebie zeby sie to nie pogłębiało .

Dzieki dziewczyny :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Keejti jeśli śluz się utrzymuje przez dłuższy czas i zwiększa przy normalnym rytmie wypróżnień to należy wykluczyć infekcje bakteryjne czy też np lamblie.

Ivi- to faktycznie mogą być hormony ciążowe. U mnie co prawda oznak depresji ciążowej brak natomiast stałam się tak choleryczna jak nigdy. Charakter kobiety w ciąży czasem ulega powiedziałabym wyostrzeniu. Jeżeli masz skłonności melancholijne , to one w ciąży wychodzą z potrójną siłą. U mnie z kolei właśnie ten choleryzm życie mi czasem zatruwa i nie mogę nad nim zapanować. Nawrzeszczę na męża , a za 5 min. żałuję. Dużo uśmiechu i jak najszybszej poprawy nastroju .

Milagros- obniżona hemoglobina z hematokrytem może wskazywać na początki anemii, ale nie znam kompletnie norm dla ciąży, dlatego musisz to lekarzowi pokazać.
Jeśli chodzi o granulocyty to jest to rodzaj leukocytów( białych krwinek). Leukocyty są często w ciąży podwyższone, ale do jakiej wartośći też nie potrafię powiedzieć. Warto żebyś ( po konsultacji z lekarze)zrobiła morfologię z rozmazem bo to badanie pokarze, które granulocyty masz podwyższone. Podwyższone eozynofile i bazofile to często alergia, podwyższone neutrofile to reakcja organizmu na toczące się zakażenie bakteryjne.
Tak jak pisałam wcześniej podwyższone leukocyty w ciąży to generalnie norma , tylko musiałabyś poszperać albo zapytać lekarza do jakich wartośći mogą być podwyższone- tego niestety nie wiem,

Milagros ja z wynikami nie pomoge ale widze ze mama czworki ladnie odpisala :-)

Trzymam kciuki za wizyty a jest ich dzis troche &&&

Musze dzis czesciej zagladac bo pozniej nie nadrobie :-) a na ktora dziewczyny sie wybieracie?

reklama
Do góry