reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Zwariować można z tymi zwolnieniami. Tego się nie da ogarnąć:)

Dziewczyny przejrzałam teraz skierowanie na badania jakie dostałam, i mam tam TSH. Wiem że chodzi o tarczycę ale właściwie dlaczego dostałam to badanie? do tej pory nie miałam problemów z tarczycą nigdy też nie miałam badanego poziomu TSH. To jakiś standard w ciąży o którym nie wiem? :)

reklama
Ja tsh nie robiłam. Cześć lekarzy uważa że jest to zbędne, muszę w swoim zakresie zrobić. Byłam dziś i zapomniałam.
Bardziej martwią mnie wyniki morfologii, hematokryt za niski, hemoglobina też. I jakieś dwie rzeczy za wysokie. Dobrze że jutro wizyta

ja też hemoglobina 12 hematokryt 37 dokładnie tyle co dolna norma. Doktorka powiedziała że niejedna ciężarna chciałaby mieć takie wyniki, ale już z tym walczę i właśnie pije koktajl truskawkowo-pietruszkowy :)

Kurde tak czytam i aż strach jak w Polsce na badania pójdę, tutaj u mnie badania ogólne krwi to tylko na pierwszej wizycie, a ze wyniki w normie to żadnych witamin ani nic nie biorę, lekarz stwierdził że nie ma potrzeby i tego się trzymałam. A tak to tylko poziom cukru i bakterie w moczu sprawdzają i to tyle z badań w ciąży. Az dziwne ze cytologie na pierwszej wizycie robili.. :D

Dziewczyny czy u was tez jest taki ostry zjazd nastroju? Ja mam wrażenie ze "znow" dopada mnie depresja "ciążowa"... Nic mi sie nie chce.. Wkurzam sie o byle co.. Nie mówiąc o chęci schowania sie i bezsensowności wszystkiego co robię (zawodowo i naukowo). Podobnie czułam sie przy poprzedniej ciazy, ale wtedy zrzucałam to na przerwany duży projekt i odsuniecie sie od spraw zawodowych.. A teraz odsunęłam sie w pełni świadomie, znając konsekwencje, a dół sie pogłębia juz trzeci tydzień to trwa.. I moze to po prostu... hormony ciążowe?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ivi ja czy w ciazy czy nie to nie wiem co to humorki..nie mam zmiennych nastrojow ot tak sobie,musi naprawde cos sie stac zebym byla przygnebiona czy zla a to zdaza sie raz na pol roku moze..kiedys bylam z chlopakiem 5 lat to klotnie byly 3 a teraz jestem z P ponad 3 lata i tez byly tylko 3 nigdy z blachego powodu nie czepiam sie ..mowi ze z zyciu nie wierzył ze bedzie z tak opanowana spokojna osoba :) szczęściarz haha :D i nie wyobrazam tez sobie zycia z osoba ktora miala by takie humorki z niczego,bo to pewnie ostro meczące :p a jak mowisz ze w poprzedniej ciazy tez tak mialas to spokojnie:) czas szybko leci :) niedlugo wszystko wroci do normy ;)

reklama
Iza ja jestem choleryk, bardzo emocjonalny. Ale nie oznacza to ze sie kłócę. Jestem nerwowa ale z umiarem, a teraz tego umiaru nie mam. No a to co sie teraz ze mna dzieje az za bardzo przypomina objawami typowa deprechę, a jej objawy znam z autopsji tyle ze sprzed ponad 10 lat.
Dzis wysłałam wyniki tsh i ft4 do endo, moze muszę dawkę zmienić.... Bo zaczęło sie tydzień po rozpoczeniu brania eutyroxu na tarczyce.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry