reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Na szybko chyba bedzie dziuńka :) 260gr :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Dziewczyny mam pytanko odnośnie stolcow , pytałam mojej gin ale stwierdziła że to nie wina ciąży i nic żadnych badań ani nic nie zaleciła , zawsze w ciąża miałam zaparcia , w tej oddaje raz dziennie płynne albo polplynne stolce mało to towarzyszą mi dość spore bóle brzucha przed pójściem do toalety i w trakcie , sorry za temat ale nie wiem co robić w tej sytuacji bo im dłużej jestem w ciąży tym gorszy odczuwam ból ... a może któraś ma podobnie ?

Emka- super wieście gratuluję.

Widzę, że Wszystkie rozmowy tu się przenisoły z głównego:-D

Linka- te bóle to pewnie skurcze jelit. Mam tak samo, ale przed, w trakcie już raczej nie i często mam wrażenie , że to skurcz macicy. Idę do toalety i już wiem, że problem tkwił gdzie indziej;-) ;)
Co do konsystencji to u mniej bardziej stała. Nie bierzesz jakichś preparatów z żelazem? One często powodują biegunki. Dieta bogata w błonnik też rozrzedzona stolce

Ostatnia edycja:
Emalkadream tak, tsh się bada standardowo chociaż raz w ciąży.

Netta u mnie długość zwolnienia się liczy, ale ja nie jestem ubezpieczona w zusie.

Ivi mi się zdarza, i powiem szczerze że chciałabym się czasem spokojnie podolowac, ale dziecko jest tak absorbujace że się nie da a wtedy smutek przeradza się w frustrację i to dopiero jest jazda...

Emka gratki! :-)

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Mama czworki to samo pomyslalam :-)

Emelka fajnie ze chociaz posluchane serducho bylo

Emka gratuluje cory :-) duza juz :-)

Ivi ja jestem na ogol nerwowa.. i zawsze tez mam zmienne nastroje jak to niby bywa w ciazy...
A tak poza tym jak egzamin z soboty?

Linka tak jak piszę mama czwórki musisz to obserwować.
Z własnego doświadczenia wiem że powinno niepokoić gdy po bólu musisz być natychmiast w wc, potrzeba wizyty w wc wybudza Cię rano, i przede wszystkim gdy w stolcu pojawia się śluz lub nie daj Boże krew.

A na razie może spróbuj ograniczyć kawę z mlekiem jeśli takową pijesz bo ona też tak może przyspieszać temat :)

Ivi- ja na poczatku mialam slaby nastroj ale to przez krwiaka. Przestraszylam sie strasznie, balam sie z lozka wstawac. Malo robilam w domu a maz urzadzal mi z tego powodu wypominki i wynikaly z tego klotnie. Wszystko "odeszlo" pa badaniu prenatalnym gdzie dowiedzialam sie ze krwiak sie wchlania. Moze to tez syndeom miodowego trymestru;-) zaczelam robic wiecej w domu, zaczelam wychodzic z domu(wczesniej sie balam ze dostane krwotoku itp.)poprawil mi sie nastroj i relacje z mezem tez juz sie wyprostowaly :-) teraz jestem spokojna nawet bardzo spokojna. Ogolnie moge powiedziec ze ten trymestr jest dla mnie lepszy. Dodam tez ze w 13 tygodniu zaczelam brac leki na tarczyce-moze to tez wplynelo na mnie pozytywnie.

Linka-ja przed ciaza mialam mega zaparcia i hemoroidy. Na poczatku ciazy sie polepszylo i teraz odpukac tez jest w miare ok. Skurcze mam podobnie jak mama czworki- czasem przed wizyta w wc daja sie we znaki. No i teraz moze nieduzo chodze do wc ale sporo prutam-to tez przynosi ulge..

Napiszę swoje wyniki może któraś się zna :)
Hemoglobina 11.7 norma 12.0-16.0 więc bez tragedii
Hematokryt 34.1 norma 37-47
Monocytow mam ciut więcej bo 10.2 norma do 10 ale to odkąd pamiętam zawsze mam wyzsze.
Niedojrzałe granulocyty IG % 2.10 norma 0.00-0.60
Niedojrzałe granulocyty IG il 0.19 norma 0.0-0.09

Nie mam zielonego pojęcia co to te granulocyty wgl jest...

Linka co do stolca u mnie zawsze bol brzucha przed i w trakcie też się zdaza a stolce raczej luźne i normalne. Zależy też od tego jak spedze dzień jak więcej w pozycji tylko siedzącej to jest właśnie takowy problem

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

reklama
Ivi Co do nastroju,ja mam tak jak Ty, niezależnie od ciąży, mam takie fazy że co ja właściwie robię że swoim życiem i że jestem beznadziejna itd

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Do góry