reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Praktycznie bez ryzyka po korygacji to nie ma co rozkminiac. Mogę Ci podać normy ale wszystko Oki. MoM nie masz? Dziwne..
Nie martw się, ładne te wyniki.

Koalka i co??

Napisalam na innym forum o radę.. Wiecie to mi jedna panna nagadala, że powinnam się iść leczyć a nie wymyślać sobie i Dopisywać tragedię.. Przykre to było.. Jakbym to ja sobie wymyśliła to pieprzone ryzyko..
Pocieszam się tym, ze to chyba faktycznie błąd..Tylko obawiam się jak z zaufaniem do lekarzy i położnych..

reklama
Lilith spokojnie :* juz jutro będziesz wszystko wiedzieć :*

Możesz wrzucić te normy - kurde moze sie zmobilizuje i pojadę jutro po te wyniki ... W końcu .

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Praktycznie bez ryzyka po korygacji to nie ma co rozkminiac. Mogę Ci podać normy ale wszystko Oki. MoM nie masz? Dziwne..
Nie martw się, ładne te wyniki.

Koalka i co??

Napisalam na innym forum o radę.. Wiecie to mi jedna panna nagadala, że powinnam się iść leczyć a nie wymyślać sobie i Dopisywać tragedię.. Przykre to było.. Jakbym to ja sobie wymyśliła to pieprzone ryzyko..
Pocieszam się tym, ze to chyba faktycznie błąd..Tylko obawiam się jak z zaufaniem do lekarzy i położnych..
Lilith, baaardzo dziękuję.
Mom mam:
Bhcg 33,8 odp 1,034
Pappa 2,390 odp 0,720

Trzymam kciuki za jutro....
I nie przejmuj się ludzmi, zawsze się trafi ktoś trudny. Jeżeli człowiek sam czegoś nie przeżył to może mieć trudność z odnalezieniem się w sytuacji i zrozumieniem. Bądz dzielna.

Ostatnia edycja:
Dola mam.. Poszłam po tym bezczelnym poście do karty zaglądnąć.. Wyników pappy niema jak mówiłam ale są wpisy do amnio i scanu.
Tam pisze, ze ja to juz mam pozytywne.. Nie mam już sił.. Moja nadzieja zgasla..

Zaraz wrzucę te normy. Kiedyś już dawalam.
DSC_0416.JPG
DSC_0415.JPG

Załączniki

• DSC_0416.JPG
    DSC_0416.JPG
    594 KB · Wyświetleń: 636
  • DSC_0415.JPG
    DSC_0415.JPG
    474,4 KB · Wyświetleń: 632
Link do: Pregnancy-associated plasma protein A (PAPP-A) - www.wantbaby.info

Pappy normy.

Wyniki stężeń białka PAPP-A i hormonuβ-hCG są przeliczane na wartość względną MoM (MoM – Multiples of the Median,wielokrotność mediany).
MoM uzyskuje się dzieląc wartość stężenia badanego parametru przez medianę (wartość środkową) dla danego tygodnia ciąży, w określonej populacji.

Beta:
11-12tydz. 28-42
12-13 tydz. 20-28
13-14 tydz. 19-21

Są jeszcze drugie. Troszkę wyższe. Gdzie np 13-14 tc to 24-28.

Dola mam.. Poszłam po tym bezczelnym poście do karty zaglądnąć.. Wyników pappy niema jak mówiłam ale są wpisy do amnio i scanu.
Tam pisze, ze ja to juz mam pozytywne.. Nie mam już sił.. Moja nadzieja zgasla..

Zaraz wrzucę te normy. Kiedyś już dawalam.
Zobacz załącznik 759049 Zobacz załącznik 759050

Mogę się jedynie domyślać co czujesz. Nie patrz może już na te wyniki... Zaczekaj dzielnie. Potrzebujesz spokoju.

Lilth bardzo bardzo trzymam kciuki i jestemz Tobą myslami codzinnie!

Bylam wczoraj u lekarza. Na pappe i testy mówi ze za późno. Amnio -ale ja nie chce.
Powiedzial że faktycznie górna granica jak na mój wiek to duża. Stwierdzil że może pomyłka przy pomiarach czasmi 2mm to juz dużo a łatwo można sie pomylić. Wkur... się bo po co to mierzyć skoro tak łatwo o pomyłkę. Kości nsowe sa jak byk. Sprawdzał od góry. Widział. Półkule mózgowe równiótkie ładne powiedział. Serducho 4 komorowe bije równo bez zakłóceń 169 tętno. Na 100 procent dziewczynka. Dla mnie najwazniejsze aby dzieciak miał zdrowe serducho. Z ZD wolnych od ciężkich wad przecież da się żyć. Podbudowało mnie to ale wszystko bedzie wiadomo na 100 procent jak urodzę.

reklama
Lilith-ja również myślami jesteśmy z Tobą

Koalka- Jesteśmy w takim razie w podobnej sytuacji. Do końca ciąży nie będziemy wiedziały co tak naprawdę nas czeka po narodzinach dziecka...

Do góry