reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Lilith moze byc ze od zatwardzenia bo jednak wtedy uciska tu i tam.. ja moze mysle ze u mnie boli tak jak moze bolec przy rozciaganiu a po prostu jestem przewrazliwiona teraz... tak czy inaczej lepiej zwolnic tempo..

Emka znam ten bol bo tez mialam takie usg i fajnie ze w porzadku ale zeby chociaz zmierzyl dlugosc.. ale grunt ze dzidzia rosnie i serdyszko bije :)

Iza a to kolejne usg masz w 20tc?? Czy tak u Ciebie praktykuja?

Koalka jesli bardzo sie stresujesz i masz mozliwosc to mysle ze nie zaszkodzi jak pojdziesz do innego gin.. zalezy jak bardzo ufasz swojemu lekarzowi prowadzacemu.. ja akurat przypadkowo mialam robione 2 razy przez roznych lekarzy na roznym sprzecie i sie pokrylo.. ale i specjalisci dobrzy i sprzety tez... i odpowiedz sobie na pytanie co zrobisz jak wyjdzie duza mozliwosc chorego dziecka bo jak nic.. to moze zaufaj ze jest dobrze...

&&& za dzisiejsze wizytujace

Napisane na GT-S7562 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
dziewczyny bardzo Wam gratuluję wczorajszych udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków :)

a mam pytanie odnośnie połówkowego, ile to u Was kosztuje?
bo ja rozmawiałam w środę z taką dziewczyną jak czekałam na swoją kolej a ona już końcówkę miłą to ją podpytałam i że ta moja gin jak ktoś chętny robi połówkowe z wizytą w 3D, daję płytkę z nagraniem, dużo zdjęć duży i pełny duży opis badania z jakimiś wykresami i wg i kasuje wtedy za wszystko 250 zł

Koalka bo to jest w normie. Ja tez zaczelam szaleć.. Jak piczytalam ang wyniki i opowiadania to to dobry wynik. Tu dziewczyny i po 5 miewaly i dzieci zdrowe.. Kierują u nas dalej przy powyżej 3,5 to spora różnica.. Możesz iść do innego giną jeśli Cię to uspokoi. Ale Aob dobrze napusala..
Płeć juz można spokojnie wypatrzec.

Emka no kurcze a jakbyś się uczepila?

Dziewczyny podajcie nowe wizyty. Linka 6 czy 9.06?

Aob tez Czytalam, że teraz do chyba 19 tc mogą być silne bóle rozciągające.. Czyli plecy u mnie tak myślę mocno reagują plus zatwardzenie jednak..

Gaga, u mnie też 250 zł, a ten sam lekarz w innej przychodni nawet 300 zł.
Te obrazy 3D są tylko takim "bonusem" dla rodzica, które do samego badania nic nie wnoszą, lekarz wszystkich pomiarów i oględzin dokonuje w 2D i to jest najważniejsze w połówkowym. Może być tak, że maluch nie będzie chciał pokazać buzi, Małgosia cały czas bokiem się odwracała i uchem;) W ogóle tak strasznie na połówkowym fikała, że lekarka cały czas "ganiała" ją głowicą ;)

Dziś mam na 17:30, jestem spokojna, tydzień po prenatalnym, a że wizyta na NFZ to nie nastawiam się nawet na USG, choć nie wiem, jak ta lekarka praktykuje, bo tylko raz jak dotąd u niej byłam. Zobaczymy.

Koalka, a czy nie jest za późno na powtórną przezierność? Ten wynik jest ok, cofnij się troszkę, wstawiałam linka dla Lilith, dla dziecka 84 mm 95 centyl to 2,7 mm.

Aob, Lilth macie racje, daruje sobie powtórne badanie i tak by to nic nie zmieniło. Wolę skupic się na tym że bedzie dobrze.
Milla80 wczoraj był 13w4d więc mam 2,3 dni na sprawdzenie ponowne ale daruje sobie. Wiem że górna granica to 2.7cm ale dla 84mm a moje dzieciątko mierzy dokladnie 74.45mm więc pomyślałam że to ciut duzo i granica sie automatycznie obniża proporcjonalnie do długości.
Ja też nie byłam w pełni zadowolona z wizyty bo wcześniej dostawalam piękne zdjecia usg a teraz mam zdjecie fałdu karkowego i zdjecie dzidzi ale strasznie nie wyrazne nawet nie wstawiam bo nic nie widać. Wydaje mi sie ze na prenatalnych to chodzi głównie o pomierzenie i na tym sluoia sie lekarz nie na przyjemnościach.

Lilith ja mam 9 czerwca o 14.45 kolejna wizyte, pisać ci na priv?

Koalka mój w tym samym czasie na pierwszym sprawdzaniu miał 7,60 prawie i po 4 dniach juz tyle do przodu. Z tym, ze na 1 był mierzony dogory nogami i mógł być zafalszowany wynik i technik się nie przykladal. Tak sobie myślę, że dzieci na tym etapie juz chyba szybko rosną??
Ewentualnie pappa ale ona to tak na prawdę statystyka. I czasem może niepotrzebnie namieszać. Nie jest łatwo, mi czasem coś jeszcze przelatuje przez głowę ale będzie dobrze!

Polowkowe to głównie liczenie, muerzenie, sprawdzanie. Jak macie gratis 3d to super ale bym nie doplacala. Lepiej umówić się na HD. Juz bez stresu, dla przyjemności.

Koalka teraz wpisze, nie musisz bo widzę, jakbym z doskoku czytała i nie miała jak tabelki od razu uzupełnić to tak, Pw.

Milia taka wizyta to juz co innego a może Cię miło zaskoczy hihi.

Wysylacie Płeć do Aob?

Emalka to odpoczywaj teraz.

reklama
Lilith no w szpitalu tez mowili ze takie pobolewania to normalne.. mnie niedlugo pewnie tez zacznie krzyz bolec jak pamietam z tamtej ciazy..

Gaga ja place tyle co zawsze 150zl ale to bedzie w 2d a pozniej kolo 25tc pojde na pamiatkowe usg 4d ze zdjeciami i plytka za 200zl...

Milia pewnie ze teraz juz jestes uspokojona to i milej na wizyte isc a moze akurat zobaczysz dzidzie :)

Koalka oczywiscie ze bedzie dobrze :) lekarz jakby mial jakies podejrzenia to by zlecil jakies dodatkowe badania ja mysle.

Emelka mialas dzis wizyte??

O wlasnie wezme dzis meza tel z ktorego moge edytowac liste to pouzupelniam tylko nie pamietam co i jak wiec prosze o wiadomosci :)

Napisane na GT-S7562 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry