reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

A to ja juz nie wiem.. przeziernosc to to samo co nt?? Bo w sr gin nt oznaczyl 0,6mm a dzis gin mowil ze przeziernosc 1,2 dzis jest 13w0d niby.. w sr z usg bylo 12+6

a po badaniu oki :-) znow mialam usg prenatalne :-) dzidziol skalal i machal jak szalony :-D ale milo bylo znow poogladac :-D ale z wrazenia nie wiem.ile urosl od sr heh ;-)

reklama
Aob ja to Ci zazdraszczam tych podgladan!
Na parentingu;

Normy NT
Badanie przezierności karkowej wykonuje się pomiędzy 11 a 14 tygodniem ciąży, gdy długość ciemieniowo – siedzeniowa (CRL) waha się od 45 – 84 mm. Wraz ze wzrostem wartości pomiaru tego ultrasonograficznego markera wzrasta ryzyko występowania u płodu nieprawidłowości chromosomowej, wad sercai innych chorób uwarunkowanych genetycznie.

• NT = 3 mm wiąże się z trzykrotnym wzrostem ryzyka.
  • NT = 4 mm wiąże się z osiemnastokrotnym wzrostem ryzyka.
  • NT = 5 mm wiąże się z dwudziesto ośmiokrotnym wzrostem ryzyka.
  • NT > 5 mm wiąże się z trzydziesto sześciokrotnym wzrostem ryzyka.
Normy NT obejmują ciąże od początku 11 tygodnia do końca 13 tygodnia ciąży:
Dla CRL=45mm (11 t. c.) mediana wynosi 1,2 mm, a 95 centyl 2,1 mm.
Dla CRL=84mm (14 t. c.) mediana wynosi 1,9 mm, a 95 centyl 2,7 mm.

Wiec mozexstad różnica?

Keejti to który tydzień będziesz miała? ja już takdlugo malucha nie widzialam.. Dokładnie w 8+1 bo tego w 9 nie liczę.. A zobaczę w 13+3..

Lilith u mnie bylo podobnie z tym podgladaniem. Widzialam w 8w1d i teraz w 13w1d (oczywiscie wiek ciazy wedlug OM podaje).
Wczoraj gin powiedzial ze juz nie bedziemy sugerowac sie OM tylko tym USG.

Ja idę w poniedziałek i nawet nie wiem czy będę miała prenatalne wtedy hi hi czy nie. Ostatnio widziałam dzidziusia jako pęcherzyk.

Gratulacje wizyt udanych dziewczyny.

reklama
No to długo faktycznie ja bym chyba nie wytrzymała i poszła w międzyczasie ale ja taka ciekawska jestem.
Mnie dziś czeka kawusia w maku po drodze mniam
Wiecie co nie mogę się spakować no nie umiem moja siostra w jedną walizeczke zawsze się zmieści a ja już mam walizkę torbę jeszcze komputer obiecałam mamie zawieźć a to taki duży złom i wózek i krzesełko do karmienia i jeszcze chyba mi tylko Rysia brakuje:d

Do góry