reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

reklama
Ale to w karcie Ci tak lekarz zmienia? No bo u mnie ostatnio z każdego pomiaru wychodził inny TP. Tzn pomiar główki, brzuszka i kości udowej różnił się,ale lekarze trzymają się TP z pierwszego usg.....dziwne to u Ciebie.

Renia super,ze Marcelek rośnie zdrowo:tak:

Eli o to juz duza ta Twoja dzidzia. a tego przesuniecia tez nie rozumiem. u mnie tez z pomiarow wychodzi inny TP ale gin go nie zmienia.

Annte wow ale duza parka hihi i w ogole fajowo,ze parka:tak:

Annte-gratulacje parki :) super ! Trzymam kciuki zeby było wszystko ok

ja wczoraj miałam wizytę generalnie niby wszystko ok bo juz plamien nie mam ale dalej zostaje na luteinie mam nisko usadowione lozysko brzeznie dochodzące do ujścia szyjki wiec nie za fajnie narazie czekamy bo moze sie jeszcze podniesie mam nie dźwigać ale leżeć mi teraz lekarz nie kazał bo nic to nie da , najgorzej jak poczytałem o tym w dr.google trochę sie przestraszyłam ale to jeszcze wcześnie na przejmowanie sie tym .
poza tym młoda ładnie rośnie jest w środkowych centylach obecnie wazy 420 gram wiec myśle ze w miarę ok .

Annte- gratulacje! Fajnie że parka i ja też zaciskam kciuki za Was! bedzie dobrze!
Pozostałe dziewczyny -gratulacje udanych wizyt- ale maluszki rosną!
Ja bylam na wizycie u innego gina w tym tyg- doczepiła się jakaś infekcja no i stawianie brzucha- na infekcję maść , na stawianie magnez 3x dzien i nospa plus zalecenie zwolnienia tempa i nie noszenia niczego cięższego przed sobą!eń -
A jak pytałam o glukozę to dopiero na 28 tydz. nic to zapytam mojego własciwego gina za tydzień- 1.09 mam wizytę .

Lionessa75 oby wszystko wróciło szybko do normy! Infekcjom mówimy stanowczo NIE....stawianie,to raczej norma,więc tym bym się nie martwila ;-) A 28 tc,to idealny czas na glukozę,bo właśnie po 27 tc cukry szaleja najbardziej :-)

Oomamba oj spory synuś mi rośnie :-) trochę mnie to martwi, ale skoro tata duży mężczyzna to i synek też :-)
Annte super parka. I już troszkę ciężko w brzuszku :-)
Eli zdrowy maluszek rośnie. Gratuluję. U mnie też termin porodu wychodzi wcześniejszy, ale maluszki i tak wybiorą sobie najdogodniejszą chwilę :-)
Glukozę mam zrobić w przyszłym tygodniu. A infekcja też mała się doczepiła. Takie uroki ciąży.

mi też, zreszta chyba jak wszystkim termin porodu wychodzi inny na kazdym usg, ale u mnie nikt sie tym nie sugeruje, a zwłaszcza ja, ufam tylko terminowi z miesiaczki:)

reklama
ja się nie nastawiam na termin z miesiączki , na pewno będę wcześniej rodzić

w poniedziałek wizytę mam to zobaczymy jak tam moje wyniki i też porozmawiam o porodzie , czy cc jednak będzie

Do góry