reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

Kasiasunia,

Niestety, tak jak pisze Zanag branie żelaza może powodować silne zaparcia i właśnie problemy z wyprożnianiem.

Dziewczyny,
Nie było mnie trochę wiec zbiorcze gratuluje udanych wizyt :)

Wczoraj miałam swoją i moja dziewczynka ładnie urosła i przybrała od poprzedniej wizyty. Wazy 523 gr i z pomiarów jest idealnie w swoim terminie i TP z USG znów wróciło na 6.12 (ostatnio troszkę wolniej rosła i była poniżej norm na tydzien ciazy co była wizyta ale jak widać pobyt u jej dziadków posłużył malutkiej ;)
Długości całkowitej nie mam podanej bo zwinięta była w kłębek.
Serduszko, ładnie równiutko bije. Niestety nie mam zdjęcia bo moj lekarz nie drukuje ich.

Ech dalej uparciuch leży nisko, głowa do dołu, mimo ze upominam ją że ciągle ma jeszcze czas i moze wygodniej umieścić sie wyżej a nie tak kłębić przy tej miednicy...i przy tej mej nieszczęsnej szyjce. No a szyjka niestety dalej delikatnie mi sie skróciła. Jest zamknięta ale bardzo miękka, cyt pana doktora "jak masło", wiec pozostaje mi bardzo oszczędny tryb, leżący. Co prawda dalej ma powyżej 2 cm (28 mm wiec nie jest źle, choc w czerwcu miała jeszcze 60, na początku lipca mi poszło o 50% w dół i miałam 31mm, od tego czasu głownie leze i przez ten miesiąc poszło 3mm w dół, jak mi zejdzie poniżej 20mm to bede mieć krążek czy szew zakładany... Nie mniej walczę by sie nie skracała , bo jak taka miękka to niestety wraz ze wzrostem ciężaru dziecka wzrasta ryzyko dalszego skracania.

Pozdrawiam wszystkie szyjki ;) i życzę by były długie, twarde i zamknięte do momentu kiedy ciaza jest donoszona!

reklama
Kasiasysunia - ja podczas ostatnich badań miałam wyniki odrobinę niższe niż Ty i gin powiedział że gdy hemoglobina spada poniżej 11 to należy już zacząć suplementacje żelaza bo to początki anemii. Więc zapewne też przepisze Ci żelazo zaleci dietę i tyle :-) to częste w ciąży nie ma co panikowac ;-) chociaż ja też przestraszyłam się widząc swoje wyniki

Kasiasysunia - ja podczas ostatnich badań miałam wyniki odrobinę niższe niż Ty i gin powiedział że gdy hemoglobina spada poniżej 11 to należy już zacząć suplementacje żelaza bo to początki anemii. Więc zapewne też przepisze Ci żelazo zaleci dietę i tyle :-) to częste w ciąży nie ma co panikowac ;-) chociaż ja też przestraszyłam się widząc swoje wpolegałą yniki

Troszkę się uspokoiłam :) Powiedz mi jeszcze jak wyglądała Twoja zmiana diety?

Heh.. No tego jeszcze w życie nie wprowadziłam choć moze powinnam :-) ale jeśli chcesz to w necie zapewne znajdziesz listę warzyw i produktów bogatych w żelazo. Ja jak narazie łykam jedynie tabletki

;) Przyjemność po mojej stronie! Ja mam zdjęcie z bocznego ułożenia i te trudniej rozszyfrować. Dopiero na 4d wyraźnie widać, że odstaje "conieco".

reklama
Do góry