reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

Jopal wiadomo,że będziesz się denerwowała, ja na twoim miejscu tez bym nie wytrymała i poleciałabym do drugiego lekarza. Trzymam kciuki.

reklama
No a do mojej lekarki mam wizytę w przyszły czwartek znowu, więc w sumie w przeciągu niecałych dwóch tygodni będę miała 3 usg no ale cóż tu chyba akurat siła wyższa i oby to wszystko było na wyrost. W końcu Brad Pitt, Angelinie Jolie kupił własne usg i codziennie sobie podglądali więc chyba to usg nie narobi więcej szkody niż pożytku.

Jopal wlasnie nie martw sie na zapas zwlaszcza jesli lekarka ma slaby sprzet juz sie tego nauczylam. Tez stwierdzenie ze albo cysta saczy sie albo choroba genet. Wywolalo u mnie niezle zamieszanie. :/ i mimo zapewnien ze to byla cysta ktorej juz nie widac jade dzis oddac krew na badania genet.
Ja ogolnie jak juz pisalam jestem przeciwna usg co tydzien czy co miesiac ale jak bylam na emergency zrobili mi 3 razy zeby ten kut... Postawil taka diagnoze jaka postawil... Do tej pory nie moge przebolec tego usg :/ no ale coz ...

Czarna ja jak już ewentualnie będę wiedziała, że wszystko jest ok to pewnie też będę żałowała tych usg, ale z punktu widzenia na teraz wolę je zrobić i się uspokoić, lub ewentualnie dalej działać.

Jopal ja bym sie absolutnie ilością usg nie przejmowala ja z uwagi na przebyta ciąże pozamaciczna w tej ciazy na początku miałam od 5 tyg do 7 chyba z 4 usg aby wykluczyć powtórkę z rozrywki i lekarz mnie uspokoił ze to absolutnie nie szkodzi
w poprzedniej ciazy z moim synkiem miałam równo 28 usg wykonanych najwiecej od gdzieś tak 22 tygodnia bo były różnice miedzy główka a brzuszkiem i panika wiec latalam po specjalistach jak opętana młody urodził sie zdrowy ma 5 lat i nie widzę żeby jakoś usg mu zaszkodziło

Dziewczyny gratuluję wszystkim udanych wizyt. Za każdą kolejną wizytujaca trzymam kciuki :-)

Jopal wiem, że cokolwiek nie napiszę będziesz się i tak martwić....zatem zaciskam kciuki bardzo mocno i wierzę, że wszystko u Was w porządku. Mam nadzieję, że w piątek lekarz Cię uspokoi ;-)

Eli80, margeritaa gratuluje ślicznych dzieciaczków :happy2:

Jopal doskonale wiem co czujesz i cokolwiek nie napisze, nie ukoi to Twoich nerwów. To zrozumiałe. Nie martw się ilością usg, bo ono nie szkodzi. Podjęłaś najlepszą decyzję umawiając się na dodatkowe badanie, na lepszym sprzęcie. Zobaczysz, finał będzie taki jak u czarnej czego z całego serca Ci życzę :tak:

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące. Ja dzisiaj też mam wizytę u gina. Znowu zobaczę synusia :-)

reklama
Cześć ciocie ! Mamusia byla dzisiaj na usg żeby mnie pooglądać i się pokazaŁEM. jestem ślicznym chłopcem który według lekarza przyjdzie na świat 1.12. I powiedział że z mojego sprzętu trudno zrobić dziewczynkę. :)
Na zdjęciu widać moje pośladki i moją "męskość" z której rodzice meeeega się cieszą, bo mama aż sie poplakała. A serduszko mi bije 142 razy na minutę.
Pozdrawiam Was wszystkie ciocie, Aleksander :*

Załączniki

• 1403708137369.jpg
    1403708137369.jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 64
Do góry