reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

reklama
Ja najpierw 27.05 mam USG, będzie to już 13 tc (lekarz określił je, jako genetyczne) i zaraz potem mam wizytę 2.06. Juz skręca mnie z ciekawości, no i oczywiście trochę jest nerwówka.

Ja również 27.05 mam usg prenatalne, a dzień później 28.05 wizytę u lekarza. Teraz w poniedziałek 19.05 idę do lekarza, ale tylko po skierowanie na usg, żebym nie musiała płacić 250 zł :tak:

A ja jutro idę z wynikami, a 26.05 mam wizytę prywatną z usg.:) Bo moja lekarka przyjmuje w przychodni, dlatego na wizyty chodzę do niej prywatnie, a po skierowania na badania z ich wynikami chodzę do niej do przychodni. sama mi to zaproponowała i fajnie, zawsze troche kasy się zaoszczędzi.

Ja kochane ide 21 maja na te 1 prenatalne juz sie nie moge doczekac... ja chodze na kase chorych do poradni przy szpitslu wiec mam za darmo takie usg pozdrawiam

A ja jutro idę z wynikami, a 26.05 mam wizytę prywatną z usg.:) Bo moja lekarka przyjmuje w przychodni, dlatego na wizyty chodzę do niej prywatnie, a po skierowania na badania z ich wynikami chodzę do niej do przychodni. sama mi to zaproponowała i fajnie, zawsze troche kasy się zaoszczędzi.

Super rozwiązanie. Dlatego ja chodzę prywatnie do lekarza, bo na każdej wizycie robi usg, a państwowo chodzę po skierowanie na badania i usg prenatalne, które normalnie jest płatne.

Ja najpierw 27.05 mam USG, będzie to już 13 tc (lekarz określił je, jako genetyczne) i zaraz potem mam wizytę 2.06. Juz skręca mnie z ciekawości, no i oczywiście trochę jest nerwówka.

no ja tez mam tzw przeziernosci karkowej plodu to fachowo (inaczej genetyczne czy prenatalne nieinwazyjne jak kto woli) 10.06 (12tc i 6d) a dzien pozniej wizyta....Nie ma co sie denerwowac. wszystko bedzie ok.

U mnie usg genetyczne 29 maj, czyli będzie 12t i 3 dni. Jak dla mnie wiek ciąży idealny na to. Wizyta w szpitalu z konsultantem dzień wcześniej, a położna 27 czerwca :-)

Ja mam genetyczne 2.06 czyli 13w3d :) a potem jak bede w 19 tygodniu akurat są warsztaty w gdansku z bezplatnym usg 4d itd :)

reklama
Do góry