reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

Ja po wizycie tym razem wskoczyłam na fotel 3 raz jak do tej pory:) Wszystko pozamykane i wysoko:) Nawet zdziwiony był że na tym etapie ciąży tak wszystko wysoko się znajduje:-) Za dwa tygodnie usg może wtedy dzidzia się ujawni i pokaże kim jest:)) Na spojenie kazał się owijać w bandaż albo opaskę tak jakby to coś miało pomóc:no: W sumie nic ciekawego się nie dowiedziałam:(

reklama
Ja dziś mam wizytę w szpitalu na oddziale położniczym .Postraszyli w niedziele ze brzuch mi się obniżył i będą dziś dociekać co się dzieje:( ....jednak ja mam nadzieje ze to tylko młoda juz się głową ustawiła w kanał bo kopie centralnie w rzebra.Rwa kulszowa dalej trwa choć w niedziele w szpitalu jak pojechałam bardziej myślą że to naciąganie cie mięśni pleców i tylko mam paracetamol stosować albo termofor.

Paulina, mam nadzieję, że wszystko jest w porządku. Daj znać po wizycie ;-)
Ewelina, gratuluję synka!
Gocha, próbowałam sobie wyobrazić to owijanie bandażem i jakoś mi nie idzie ;)

Renia no niestety jeszcze nie wiem:-( taki tajniak we mnie jest:-p w czwartek 25 ma usg to może się dowiem:))

Kulka z tym bandażem chodzi o to żeby jak najciaśniej poowijać biodra żeby to spojenie się schodziło jeszcze coś o prześcieradle i cegłach mówił ale już nie słuchałam:))

Po wizycie : brzuch nisko ale prawidłowo dno macicy wysoko wciąż , serduszko zdrowo pika i młoda nieźle wywija położną się zdziwiła ze JA nie czuje tych ruchów jednak wina jest łożyska ze czuje tylko te kopniaki właśnie.
Ogólnie dostałam skierowanie na fizjoterapia z moimi bólami pleców. I jakoś mi ból zmalał.
Jest jedną sprawa która będą sprawdzać 23 września cy nie mam kamieni żółciowych. Z Ethan trafiłam do szpitala w 30 tygodniu z powodu bólu i gorączki tuż pod rzebrami.
I dziś położną powiedziała ze będą robić usg aby sprawdzić czy to nie przyczyną bo juz w tej ciąży miałam atak bólu.

Paulina to dobrze że z ciążą wszystko ok, córci dobrze w brzuszku jak taka rozbrykana, a bóli nie zazdroszczę, ehh niestety zbliżamy się do takiego czasu że co chwila którąś będzie coś pobolewać.

reklama
Do góry