reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

reklama
haj:-D:-D

kota-----gratuluję córeczki:-):-):-):-):-):-):-) dużo dziewczynek u nas:-):-):-):-)ja też chceę dziewczynkę więc poproszę jedną jeszcze w zapasie zostawić:-D:-D:-D

angie---------jeszcze Ty miałaś wczoraj wizytę??

Kota gratuluję córeczki! to idealnie się u Ciebie złożyło...Parka jest :-D

Pozostałym dziewczynom również gratuluję...oby wszystkie dzieciaczki zdrowo rosły!

A mam jeszcze pytanie ...czy któraś z Was chodzi bądź chodziła do szkoły rodzenia?to moja pierwsza ciąża i nie wiem czego oczekiwać.Wiadomo,kobiety sobie zawsze radziły i do dzisiaj radzą...no,ale czy warto chociaż kilka razy się wybrać na takie zajęcia?tym bardziej moja mama mnie namawia...Jak myslicie?

dziewczyny, gratuluję wszystkich USG i informacji o płci.
Na naszym ostatnim USG nie udało się rozpoznać czy to chłopak czy dziewczynka więc czekamy do pierwszego tygodnia lutego. Już nie mogę się doczekać i mam nadzieję, że się dzidzia ładnie "zaprezentuje" :)

Coleta to tak jak u mnie ;D
Choć moja lekarka i ta która w szpitalu mi robiła USG należą do tych, które mówią płeć około 20 tygodnia jak już jest pewne ;D

reklama
Ania, ja w pierwszej ciąży chodziłam do szkoły rodzenia i przyznam, że jeśli chodzi o nastawienie do porodu, dużo mi to dało, chodziłam prywatnie i uczestniczyłam we wszystkich spotkaniach, na części wynudziłam się, jak mops, a część była fajna i ciekawa, jeśli jeszcze raz miałabym iść, to jedynie na wybrane spotkania, czyli oznaki i objawy zbliżającego się porodu, poród, karmienie piersią (jeśli się chce karmić)i koniecznie wycieczka na porodówkę (ja chciałam zobaczyć jak to wszystko wygląda od wewnątrz i choć rodziłam w całkiem innych szpitalu, to wiedziałam już czego się spodziewać).
Połóg, fizjologia ciąży itd- wszystko jest w necie, higiena noworodka, kąpiel - tego nauczą Cię i tak w szpitalu po porodzie, a kąpanie i ubieranie sztywnych lalek ma się nijak do rzeczywistości.

Do góry