reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

Ja po wizycie, pobrała mi cytologie i zrobiła szybkie usg bez pomiarów tylko tak żeby podpatrzec. Dziedzia machała raczkami i nóżkami jak szalona. Jestem dobrej mysli, w piątek genetyczne. Nospa dalej 3x1. Mam juz brac witaminy.

reklama
Cat, super! :-)

Bylam dzisiaj u lekarza, po L4 i mi kazał sie polozyc i posłuchac serducha chcial i spytałam co mi sie tu robi, ze tak ciut poboli, a on wymacal i na usg sprawdzil ze to sie juz (?) macica wysuwa i mówi ze tak sie robi to duze dzieci są, ale spokojnie, może nie będzie duże. A ja mu na to, ze mialam 4350, a męż 4500 i 62 cm, to roześmiał sie na głos :-D

Dziewczyny moja lekarka zaobserwowała podobno pewną zależność co do płci maluchów -mówi, że jeszcze się temu tak dokładnie nie przyglądała bowiem obserwacje swe zaczęła dopiero w lipcu ale do rzeczy: Zauważyła , że :

1. kobiety, których termin ostatniej miesiączki wypada pomiędzy 1-2 a 10 każdego miesiąca rodzą dziewczynki

2. Te, którym ostatnia miesiączka zaczęła się pomiędzy 10 a 25-26 każdego miesiąca rodzą albo dziewczynki albo chłopców - na dwoje babka wróżyła

3. Te, którym ostatnia miesiączka przypada między 25 a 2 rodzą chłopców.

:-D:-D:-D i tak to z moją lekarką

w pierwszej chwili myślałam, że chłopok:-D
ale już nie wiem bo tam są jakieś podwójne daty.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja obserwuje tak po kolezankach teorie z tetnem i sie chyba za każdym razem zgadza.
Chłopcy ok 140
Dziewczynki wyzsze ok 170

Ja w pierwszej ciązy na pierwszych usg równo 140 i mam chłopca i teraz tez równo 140 ;]

Pinio sie schlała już :-D

Ja tam z płcia poczekam na za-trzy-tygodnie, bo z tych wszystkich przepowiedni wychodzi mi z piątka w brzuchu ;-)

reklama
ło to bardzo mało czasu jej zostało :-D ja obstawiam, że to będzie temat na emeryturę, będzie dane zbierała od kolegów i koleżanek i może co jej z tego wyjdzie. narazie mówi, że od lipca się jeszcze nie pomyliło nic, więc teoria się sprawdza. Mi z usg narazie wyszła dziewczyna a z jej teorii powinien być chłop-pożyjemy zobaczymy:-D

Do góry