reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

Ja po wizycie, pobrała mi cytologie i zrobiła szybkie usg bez pomiarów tylko tak żeby podpatrzec. Dziedzia machała raczkami i nóżkami jak szalona. Jestem dobrej mysli, w piątek genetyczne. Nospa dalej 3x1. Mam juz brac witaminy.

reklama
Cat, super! :-)

Bylam dzisiaj u lekarza, po L4 i mi kazał sie polozyc i posłuchac serducha chcial i spytałam co mi sie tu robi, ze tak ciut poboli, a on wymacal i na usg sprawdzil ze to sie juz (?) macica wysuwa i mówi ze tak sie robi to duze dzieci są, ale spokojnie, może nie będzie duże. A ja mu na to, ze mialam 4350, a męż 4500 i 62 cm, to roześmiał sie na głos :-D

Dziewczyny moja lekarka zaobserwowała podobno pewną zależność co do płci maluchów -mówi, że jeszcze się temu tak dokładnie nie przyglądała bowiem obserwacje swe zaczęła dopiero w lipcu ale do rzeczy: Zauważyła , że :

1. kobiety, których termin ostatniej miesiączki wypada pomiędzy 1-2 a 10 każdego miesiąca rodzą dziewczynki

2. Te, którym ostatnia miesiączka zaczęła się pomiędzy 10 a 25-26 każdego miesiąca rodzą albo dziewczynki albo chłopców - na dwoje babka wróżyła

3. Te, którym ostatnia miesiączka przypada między 25 a 2 rodzą chłopców.

:-D:-D:-D i tak to z moją lekarką

w pierwszej chwili myślałam, że chłopok:-D
ale już nie wiem bo tam są jakieś podwójne daty.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja obserwuje tak po kolezankach teorie z tetnem i sie chyba za każdym razem zgadza.
Chłopcy ok 140
Dziewczynki wyzsze ok 170

Ja w pierwszej ciązy na pierwszych usg równo 140 i mam chłopca i teraz tez równo 140 ;]

Pinio sie schlała już :-D

Ja tam z płcia poczekam na za-trzy-tygodnie, bo z tych wszystkich przepowiedni wychodzi mi z piątka w brzuchu ;-)

reklama
ło to bardzo mało czasu jej zostało :-D ja obstawiam, że to będzie temat na emeryturę, będzie dane zbierała od kolegów i koleżanek i może co jej z tego wyjdzie. narazie mówi, że od lipca się jeszcze nie pomyliło nic, więc teoria się sprawdza. Mi z usg narazie wyszła dziewczyna a z jej teorii powinien być chłop-pożyjemy zobaczymy:-D

Do góry