reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

Ja byłam na jednym spotkaniu akurat było o cc ;D potem albo leżałam w szpitalu albo czułam się jak przeżuta i wypluta więc nie chodziłam więcej.

reklama
Dziewczyny - dzięki za relacje z wizyt :) Gratuluję Wam! Zdjęcia piękne :)

Mój lekarz też należy do tych, którzy ok. 20 tygodnia mówią - twierdzi, że wcześniej to trochę zgadywanka :) w sumie wolę poczekać i mieć większą pewność niż się nastawiać. Jest mi wszystko jedno - ale nie chciałabym żyć myślą o jakiejś płci a potem - niespodzianka :) Ale wiadomo, że takie rzeczy się zdarzają :)

Mój kupił niebieski i zielony smoczek (takie kolory były w komplecie) twierdząc, że dziewczynka zniebieskim będzie wyglądać okej ale chłopiec z różowym to już nie na jego oczy :-D

Kasia ja ostatnio Klan oglądałam, a tam mały Stefanek ubrany w różowe ciuszki!:eek:

Co do wożenia dziecka jak najdłużej w gondoli, to potem pojawia się też problem tego, że dziecko jest coraz większe i tym samym bardziej zainteresowane światem przez co nie chce leżeć w zabudowanej gondoli oglądając tylko daszek!

Gratulacje dziewczyny, piękne są wasze maluszki!

Zdjęcie z dzisiejszego USG, dzidziuś ma 7,3 cm i wg. usg jest starszy o tydzień. Lekarz nie chciał strzelać co do płci, milczał jak zaklęty :-) Przezierność karkowa 1,7, kość nosowa obecna, przepływy i rytm serduszka w normie. Nic tylko gnać na zakupy :-) Barwy neutralne rzecz jasna :-)

Mam pytanie o wiek ciąży, już drugi raz wyszło, że jest o tydzień starsza, to w takim razie mogę mówić, że jestem już w 13t5d? Daty porodu mam wpisane dwie, 25.07 i 20.07, już się gubię.

Załączniki

• dzidzius.jpg
    dzidzius.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 56
Ostatnia edycja:
cięzko dojść ellena, z Oliwią jak byłam w ciąży, to na jednym usg ciąża wyglądała na starszą a na kolejnym już na młodszą, może poczekaj na kolejne usg czy to potwierdzi, choć powiem ci że według mojego lekarza przyrasta dzidzia moja prawidłowo do tygodnia a miałam 12tydz 6 dzień w poniedzialek i bobo miało 6,8 cm czyli jest mniejsze od twojego więc wychodzi pewnie na to że faktycznie twoja ciąża jest starsza

Hej dziewczyny takie pytanie, żeby zebrać wszystko w jednym, w którym tygodniu miałyście badanie USG (przez powłoku brzudzne czyli to po 11 t), jest jeszcze ktoś kto nie miał?

reklama
hej dziewczyny ja wlasnie jutro mam wizyte i Usg przez brzuch.jestem termin mam na 20.07 ale wedlug usg na 23.09 duzej rozbeznosci nie ma.bardzo sie boje bo to moje 2 dziecko ale wszystko przechodze inaczej.trzymajcie kciuki :-)

Do góry