reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Zupka gratulacje,super taki mały człowieczek...jak to słodko wygląda na tym zdjęciu.

Cały czas wmawiam sobie że będę też cierpliwie czekać ale jak widzę wasze zdjęcia z usg to już też bym chciała wiedzieć czy wszystko ok i wogóle ehhhh jeszcze miesiąc dam radę...

reklama
dziewczyny moja koleżanka miała przypadek dziecka z zespołem edwardsa,wiec wiem jak to wygląda--- dziecko po urodzeniu umiera,większość wad genetycznych jest tak cieżka że dziecko nie jest w stanie funkcjonować normalnie.
trzeba pamiętać,że takie ciąże usuwają do 22tc (i ani dnia dłużej)
z zespołem downa- nie usuną (oficjanie)dziecka,bo ludzie z tym zespołem mogą żyć- dlatego widzimy ich po ulicach.
z zespolem E lub P umierają...max do 2 lat zyją,choć jest przypadek "roślinki" ktora ma ponad 10 lat..
ja bym w takiej sytuacji pomogła dzieciątku odejść jeszcze za życia płodowego..- więc dylematu bym nie miala

pisze tu oczywiście o wadach gen.bo wady wrodzone to inna brocha

Kinga ja mam 28.03 w Kielcach w Wojewódzkim Centrum Matki i Noworodka USG genetyczne i PAPP (test krwi) z domelem też miałam robione. Pewnych rzeczy USG nie wyłapie a z krwi wyjdą - Zespół Downa, Zespół Edwardsa, Zespół Patau

Rudson a ile to kosztuje i czy masz skierowanie i do kogo jedziesz??? bo w Oce nie da rady tego zrobic??

Hej Dziewczyny! Ja juz po wczorajszych badaniach. Moja dzidzi ma 5 cm i tez Machal raczkami i nozkami, lekarz tez watrobe mi pokazal, kregoslup i dwie polkule mozgowe i przeplywy krwi. Po za tym serducho waliło jak nie wiem:) Nie mniej jednak za 2 tyg mam zrobic testy genetyczne PAPPA bodajze. Wiecie cos na ten temat??

a lekarz nie mowil ci czemu masz zrobic ten test ??

To teraz ja sie pochwale maluszkiem :-)
a1.jpg

Kinga ja dostałam skierowanie od Gawrona, jest ono bezpłatne na skierowanie. Wykonuje je osba która jest na dyżurze.

W Ostrowcu raczej nie zrobisz, choć jak byłam na stronie Anamedu to widziała w wykazie badań PAPP :baffled:
Poproś Martynowską to ci da skierowanie, dzwonisz tam i od ręki jest termin. Czasu dużo nie ma bo to do 13 tyg trzeba zrobić.

reklama
a lekarz nie mowil ci czemu masz zrobic ten test ??

dla zaspokojenia własnej ciekawości że z dzieckiem ok i wydaniem pieniędzy...!!!
skoro wsio ok z dziekciem....

moja kuzynka tez miała ten pappa bo jej lekarz zalecił....wiadomo,że zrobiła bo skoro lekarz mowi,że "wypada" to każda pójdzie zrobić

co innego wskazania do tego i co innego jak się samej chce...

Ostatnia edycja:
Do góry