reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Kingolinka - a po co robisz te testy, kwestia wieku czy miałaś jakieś przypadki chorób genetycznych w rodzinie?

Bo jeśli miałaś teraz robione porządne USG Genetyczne i wszystko OK to po o lekarz zlecił Ci te testy?

tu masz link z informacjami co to jest

www.badaniaprenatalne.pl/test_pappa

Ostatnia edycja:
reklama
Kingolinka niektorzy lekarze kaza wykonywac takie badania bez wzgl na wiek. Ja chyba tez sobie zrobie takie nawet jak moj lekarz mi nie zaleci.

Hej Dziewczyny! Ja juz po wczorajszych badaniach. Moja dzidzi ma 5 cm i tez Machal raczkami i nozkami, lekarz tez watrobe mi pokazal, kregoslup i dwie polkule mozgowe i przeplywy krwi. Po za tym serducho waliło jak nie wiem:) Nie mniej jednak za 2 tyg mam zrobic testy genetyczne PAPPA bodajze. Wiecie cos na ten temat??

Kinga ja mam 28.03 w Kielcach w Wojewódzkim Centrum Matki i Noworodka USG genetyczne i PAPP (test krwi) z domelem też miałam robione. Pewnych rzeczy USG nie wyłapie a z krwi wyjdą - Zespół Downa, Zespół Edwardsa, Zespół Patau

Ja nie będę robić jeśli USG Genetyczne wyjdzie OK, zresztą o tym zadecyduje mój lekarz.

No i nasuwa się pytanie czy w sytuacji gdy pozytywnie wyjdzie Ci któreś z badań w kierunku Zespołu Downa, Zespołu Edwardsa, Zespołu Patau - będziesz wcześniej rozwiązywać ciążę?

Milka ja jestem fizjoterapeuta i pracuje z dziecmi niepelnosprawnymi. Dlatego jestem przeczulona na takie sprawy i wolalabym zrobic takie badanie. A co do wyniku to zadna z nas nie wie raczej jakby sie zachowala w takiej sytuacji dopoki jej takowa nie spotka.
Mam nadzieje ze wszystkie nasze fasolki sa super zdrowe i zycze sobie i Wam zebysmy nie mialy nigdy takich dylematow :-)

Wiem o czym mówisz bo mam w rodzinie przypadki wad genetycznych w śród dzieci i życie nie wygląda kolorowo.

Miejmy nadzieje, że nasze dzieci będą zdrowe.

reklama
Do góry