reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Anulka u mnie babeczka mówiła że nie da się określić płci....za wcześnie jest...poprostu widać było wyrostki płciowe i ona mówi że z doświadczenia taki wygląd świadczy o dziewczynce...ale pzy drugiej fasolce już nic nie mówiła boo powiedziała że nie wie....w 20 tygodniu wszystko będzie ładnie widać.....
a usg nie miałam 3D...w sumie nie potrzebne teraz w 20 sobie zrobię.....teraz najważniejsze wszystkie pomiary....będę trzymać za ciebie kciuki...i oczywiście czekam na sprawozdanie....niesamowite przeżycie....a chyba najbardziej dla mojego męża....bo ja już widziałam jak się ruszały na zwykłym usg a on pierwszy raz....poprostu super....

reklama
Rabbit: Super że dzieciaczki zdrowo rosną.
Jak w pierwszej ciąży mój mąż był ze mną na usg to tak go zamurowało że nie odezwał się ani słowem :-D

Dla faceta to jest straszne zaskoczenie, przynajmniej dla mojego bylo, bo tu niby poczatek ciazy , lekarz robi usg a on z niedowiezaniem patrzy ze dzieciatko juz ma raczki nozki i wierci sie strasznie, przy Julce byl w mocnym szoku jak to zobaczył bo myslal ze na tym etapie nic nie widac...

rabbit - super, że wszystko w porządku, pewnie martwiłaś się podwójnie :tak:

USG Genetyczne jest na ogół 2D, bo jest bardziej dokładne, natomiast w 3 lub 4 D komputer sam "ubiera" obraz i mogą powstać jakieś nieścisłości. Jest to raczej takie szow niż kompleksowe badanie ;-)

Gratuluję pomyślnych wyników badań :) Dobrze poczytać same dobre wieści :D

Mi na usg prenatalnym powiedziała, że wygląda jej na dziewczynkę :) Na razie nie mówiłam nic rodzinie, bo wszyscy czekają na dziewczynkę i nie chcę, żeby się później rozczarowali ;)

No ja też się nastawiam, że płeć będzie widać dokładnie koło 20 tygodnia. Chociaż na USG jakie miałam z córką w 12 tygodniu ciąży to lekarka powiedziała, że dziewczynkę widać też po jakiś kościach na twarzy a nie tylko narządach rodnych w tak wczesnej ciąży :confused2:

reklama
Rabbitku gratulacje!! Jak ja się cieszę że wreszcie dobre wieści :))

Dziewczyny.. czy to możliwe żebym ja już czuła ruchy dziecka??? Nie kopnięcia ale np jak się przeciąga albo cuś??
Siedzę dzisiaj na spotkaniu w pracy a tu nagle taki przejchanie jak wałeczkiem od środka.. raaaz... dwaaa... trzy... i stop!.. to było coś.. innego.. nie kłucie macicy rozciągającej się ani wiązadeł ani skurcz.. to było.. jakby ktoś mi piąstkę odcisnął.. i od razu pomyślałam że to didi :)) Dodam, że według USG dziś zaczynam 14 tc :)) Czy to jest możliwe???

Do góry