reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Kasiadz a tak z innej beczki =p

Wczoraj i dzisiaj jak leżałam w szpitalu to urodziły dwie dziewczyny z terminem na 15!
Miej się na baczności =]

reklama
Spokojnie! Ja jeszcze siedzę i nic sie nie szykuje ;-)
A termin mam na 30tego wiec mam jeszcze czas... Z pewnością bede jedną z ostatnich chyb aże któraś przenosi o dwa tygodnie, czego absolutnie żadnej nie życzę!!!!

Dziewczyny jeśli chodzi o te USG i wielkość naszych maleństw to radzę podchodzić do tego z dystansem :-D
Dwa tygodnie przed porodem jak przyjmowali mnie na odział to mały miał 3700g w dzień porodu na izbie przyjęć określili jego wagę na około 3800g myślę sobie kurcze tylko 100g w dwa tygodnie, to nie wiele :no: A jak na porodówce usłyszałam 4290g to mi kopara opadła,aż się lekarz zdziwił ten który to usg wykonywał jak przyszedł do szycia :-D
Właśnie ,co do wagi małego to jak pisałam sms do Monysi to wkradł się błąd, mały miał 4290g ,a nie 4280g ale i tak nie duża różnica :-D

Ja dziś po kontroli - nie wiem ile Maciupka waży ale wiem że ma małą głowę (uffff) i długie nogi :-) Łożyszko stopień II więc jeszcze daje radę.
Niby nic sie mocno nie szykuje (jak zwykle u mnie :dry:) ale z czwartym dzieckiem w tak krótkim czasie to może być bardzo róznie ze wskazaniem na szybko... a ja mam do szpitala mojego wybranego ok 45km. :szok: Oby korków nie było! :no:
W związku z tym mam sie stawić na ktg w tym tyg, pojutrze i lekarz ma myśleć czy nie spróbować wywoływać w przyszłym tyg zeby nas córka nie zaskoczyła. bo historie o porodach w samochodzie są śmieszne ale jak sie ich słucha po szczęśliwym zakończeniu a nie jak sie je przeżywa...

Patrzę sobie na tą Naszą listę i większość kobietek już urodziła.

yyyy poczekajcie na mnie nie chcę być ostatnia:szok:

bez przesady, ja mam termin na 31 października, więc chyba jeszcze trochę nas zostało :tak:

AsiaKC to w sumie dobrze lekarz myśli bo faktycznie jak masz się stresować jeszcze czy zdążysz czy nie to może lepiej wygonić wvcześniej dzidzia, no chyba że sam was zaskoczy wcześniejszym wyjściem

reklama
Ja dziś po kontroli - nie wiem ile Maciupka waży ale wiem że ma małą głowę (uffff) i długie nogi :-) Łożyszko stopień II więc jeszcze daje radę.
Niby nic sie mocno nie szykuje (jak zwykle u mnie :dry:) ale z czwartym dzieckiem w tak krótkim czasie to może być bardzo róznie ze wskazaniem na szybko... a ja mam do szpitala mojego wybranego ok 45km. :szok: Oby korków nie było! :no:
W związku z tym mam sie stawić na ktg w tym tyg, pojutrze i lekarz ma myśleć czy nie spróbować wywoływać w przyszłym tyg zeby nas córka nie zaskoczyła. bo historie o porodach w samochodzie są śmieszne ale jak sie ich słucha po szczęśliwym zakończeniu a nie jak sie je przeżywa...

No w sumie i słusznie lekarz myśli... Przy czwartym porodzie rzeczywiście może pójść szybko. No i nie bedziesz musiała czekać, jak my, Bóg wie na co :-D

Do góry