reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
Misia mały nie rośnie tak szybko bo masz zatrucie ciążowe stwierdzone, ale najważniejsze że jest z wami wszystko ok i leki zmienione działają. Ja mam wymaz jutro, więc też koło 38tc się dowiem czy mam paciorki czy nie :/

misia
jak Ci na ktg skoczyły napięcia do 20 to faktycznie już coś, przygotowujesz się do porodu:) dobrze że z małym wszystko dobrze, nawet jeśli z niego takio żąrtowniś :):)

ilonka
oby nic Ci tam nie wyszło, ale zawsze lepiej wiedzieć. Ja np mam paciorkowca, ale żadnego leczenia teraz nie mam dopiero podczas porodu.

ja już po wizycie.
najpierw mocno bolało bo lekarz użył do badania wziernika (czy jak to się nazywa) większego rozmiaru, bo mówi że główka musi się przecisnąć, i stwierdził że pochwa bardzo ładnie się rozciąga i jest gotowa do przejścia główki:)
następnie wsadził mi paluchy (jak zwykle podczas badania) i mówi wowwww! a ja czy coś się stało? a ten, owszem, może pani w każdej chwili urodzić, mała gotowa, rozwarcie na 2 cm:)
zrobił usg ale małej już nie waży sprawdził tylko ilość wód i stan łożyska i wszystko ok.
więc mam się spodziewać porodu w każdej chwili:)
śmieje się bo zaraz ciasto robię na swoje jutrzejsze urodziny, że zrobię ciasto i nie zdążę spróbować , bo urodzę - mąż będzie miał na pępkowe:)
ale będą jaja jak w swoje urodziny urodzę:)

reklama
Do góry