reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
a mi polozna ostatnia probke moczu wyslala do analizy :-p
ale mnie ani razu nie wazyla, za to cisnienie sprawdza....

W sumie jak ktos sobie kupi papierki lakusowe, aparat dp mierzenia cisnienia, metr krawiecki i dopplera to sie moze sam w domu obsluzyc :-D

możesz ten patent sprzedać polskiemu NFZ'towi - ozłocą Cię ;-)

:-D:-D:-D:-D Normalnie was uwielbiam :-D

a mi polozna ostatnia probke moczu wyslala do analizy :-p
ale mnie ani razu nie wazyla, za to cisnienie sprawdza....

W sumie jak ktos sobie kupi papierki lakusowe, aparat dp mierzenia cisnienia, metr krawiecki i dopplera to sie moze sam w domu obsluzyc :-D

:-D
Do analizy wysłała?? no niemoge! u mnie to tylko raz na samym poczatku zrobiła i tyle!
We wtorek mam wizyte z połozną, będzie mi radzić jakprzyspieszyć poród i jak dotrwam to się właśnie koniecznie muszę zapytać o to jak tu do tych łożysk podchodzą bo przy pierwszej ciąży miałam malutki problem a urodziłam 2 tygodnie przed terminem a teraz?? troche mnie martwi to że nic na ten temat nie wiem

Sivi to jak już Ci poradzi jak przyspieszyć poród, to jak zdążysz do tego czasu to spisz wszystko i dawaj tutaj nam złote rady- jakaś rada na pewno musi zadziałać- na razie ja to jeszcze na spokojnie, ale 4 tygodnie to nie będzie mi się chciało czekać do terminu z OM..

To powodzenia :)

Tutaj oczywiscie nikt lozyska nie sprawdza, ani szyjki i rozwarcia, ani skurczy na KTG... szyjke sprawdzaja dopiero po terminie a lozyska to w ogole...

witaj w klubie

ktg? marzenia... tu tylko siku sprawdzjaa papierkiem,waga, mierza dlugosc macicy i pytaja jak sie czujesz i "see you next time", ehhh

mi polozna sama kazala ostatnio nasikac na papierek i jesli kwadraciki nie zmienia koloru to nawet juz do niej nie isc pokazac...

ja też dziś nie , właśnie wróciłam od gina , niby jakieś tam rozwarcie jest , ale dzidziuś jeszcze wysoko , mówi że jak chce przed terminem urodzić to mamy się z mężem pobzykać :-D u mnie dziś dzidzia ważyła 3500

wczoraj tez uslyszalam ze to jeden z najlepszych niemedycznych sposobow na przyspieszenie porodu

Milka to jeszcze zazycz sobie masaz stop i plecow nastepnym razem :)

sivi ja dzis rozmawialam ze znajoma ktora jest dokladnie tydzien po terminie. Zrobili jej za to KTG i szyjke posprawdzali plus masaz szyjki.
Ma termin na wywolywanie na srode czyli 13 dni po terminie.
Ale USG nie robia, wiec lozyska nie sprawdzaja.

ja dzisiaj po wizycie
mała już ustawiona do wyjścia, waży 3400g
wód odpowiednia ilość, łożysko w dobrym stanie - bez zwapnień, brak rozwarcia, ogólnie lekarz powiedział że na chwilę obecną nie widzi zbliżającego się porodu - jednak ten tak naprawdę może nastąpić w karzdej chwili.
termin wg om 15.10, a wg usg 10.10 (po raz kolejny na usg wyszedł taki sam) a kolejna wizyta u lekarza 13.10.
jak odejdą wody, pojawią się skurcze co 7-5 minut lub jasnoczerwona krew to mam szybko zbierać się do szpitala.

a i lekarz powiedział że mała ma dużą główkę

Dobrze ze wszystko wporzadku a glowka sie nie martw. Moj ponoc tez ma spora ale ja tak nie ufam tym pomiarom z usg.

a do mnie dzwonil dzis lekarz, ze skonsultowal z okulista specjalista,ze napewno nie tzreba cc, ani nawet "odkurzacza". teraz mam mieszane uczucia z tego powodu,ze w pl 7 lat temu co innego mi mowili.. no ale przeciez specjalista ze szpitala sroce spod ogona nie wypadl, wiec bedziemy rodzic naturalnie 8 z czego w sumie jestem zadowolona, cc mnie przeraza)

kasiadz - pozostaje tylko czekac , fajnie ze wszystko ok:-)

To fajnie ze mozesz rodzic sn tak jak chcialas :-)

u mnie to monitorowanie wygląda tlyko tak, że nastepna wizyte mam 24 października;/ 4 dni przed terminem ehhhh dobrze że ktg mam raz na tydzień...

Strasznie odlegle masz te wizyty :/ u mnie po 36 tyg sa juz co 2 tyg + ktg co tydz.

Wróciłam z wizyty, generalnie cud malina, rozwarcia brak, zrobił mi masaż szyjki - nie bolało - i z trudem mam teraz rozwarcie na opuszek :dry: jestem ciekawa kiedy młoda się pofatyguje wyjść :dry:

Czyli ten masaz nie musi byc taki straszny. Bo slyszalam ze boli okropnie.

ja też dziś nie , właśnie wróciłam od gina , niby jakieś tam rozwarcie jest , ale dzidziuś jeszcze wysoko , mówi że jak chce przed terminem urodzić to mamy się z mężem pobzykać :-D u mnie dziś dzidzia ważyła 3500

Uuu to widze ze wszystkie teraz wpadna w wir sexu :-D

reklama
Kasia najważniejsze, ze wszystko ok, ja też mam wizytę 13.10 :)

Miłka, spoko masz jeszcze chwilkę :) może dziecina sie w końcu zdecyduje :)

nati no to jak jakieś rozwarcie sie pojawiło, to jest szansa, ze na dniach się rozkręci, chyba :)

Do góry