reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

byłam na ktg dzisiaj...
niestety skurcze sie pojawiły znowu... tym razem nawet 60-70 proc... dostałam relanium ale teraz 3xdziennie i aspargin i mam uważać (ciekawe jak jak codziennie muszejeździć do Poznania- to do lekarza to na badania itd;/)

poza tym dowiedziałam sie i umówiłam na jutro na pobranie wymazów badania GBS, ale lekarz mi powiedział że tak naprawdę wynik wychodzi czesto fałszywie ujemny i potem nei podadzą Ci antybiotyku, a dziecko zarazi sie paciorkowcem i może być poważnie chore...
mam mętlik w głowie co z ty GBS.... a czy w każdym szpitalu podają ten antybiotyk czy trzeba mieć wyniki żeby podali czy jak to jest??

reklama
Ja właśnie z wizyty wróciłam i troszeczkę mi sie pozmieniało tzn. 14.10 idę do szpitala, a 17.10 będę miała cc ( oczywiście jeśli cos się nie zmieni ). Ogólnie nie jest źle. Młoda ma ponad 2900 g. Na KTG skurczyk jeden minimalny. Kolejna wizyta 10.10.

fajnie , ze juz wiesz co i jak :)

ja wczoraj bylam u poloznej, wszystko ok, tyle ze macica przy mierzeniu juz krotsza.

dobre i to ;)))

Wow! Ja to bym po takich ćwiczeniach pewnie padła! Po odkurzaniu mieszkanka czuje już mięśnie brzucha, a co dopiero po takich brzuszkach na piłce :-)

hehe no pierwsze to odpada napewno chyba bym padla :)
zestaw ostatni najlepszy :)))

Milka dzieki !

tricolor to oby nic sie juz nie zmienilo! &&&&& trzymam
Ewa to oszczedzaj sie i oby skurcze poczekaly jeszcze troche...
anek moze obrzeki znikna? nie denerwuj sie, co klinika to inne przepisy... moze wystarcza te z lipca.

byłam na ktg dzisiaj...
niestety skurcze sie pojawiły znowu... tym razem nawet 60-70 proc... dostałam relanium ale teraz 3xdziennie i aspargin i mam uważać (ciekawe jak jak codziennie muszejeździć do Poznania- to do lekarza to na badania itd;/)

poza tym dowiedziałam sie i umówiłam na jutro na pobranie wymazów badania GBS, ale lekarz mi powiedział że tak naprawdę wynik wychodzi czesto fałszywie ujemny i potem nei podadzą Ci antybiotyku, a dziecko zarazi sie paciorkowcem i może być poważnie chore...
mam mętlik w głowie co z ty GBS.... a czy w każdym szpitalu podają ten antybiotyk czy trzeba mieć wyniki żeby podali czy jak to jest??

bidulko 3maj się z tymi skurczami dzielnie. Jeszcze troszkę i będziesz mogła rodzić. Na polnej na pewno dają antybiotyk jak nie masz wyników. W św rodziny chyba to olewają.

bidulko 3maj się z tymi skurczami dzielnie. Jeszcze troszkę i będziesz mogła rodzić. Na polnej na pewno dają antybiotyk jak nie masz wyników. W św rodziny chyba to olewają.
czyli lepiej ten wymaz zrobić i mieć podstawe aby sie poterm domagać jakby im coś odbiło i nie chcieliby podac? bo ja na pewno na polnej rodzic nie bede jak już to lutycka lub św. rodziny, a najchętniej to u moich rodziców w lubinie jak zdążę na czas:p

Ja po wczorajszej wizycie jestem zdołowana :-(
dzidzia ok i duża ok 3.600kg ale co z tego
jak jej tam dobrze i wszystko się zatrzymało,
2 tyg temu ginek się martwił że mogę nie dotrwać do wczorajszej wizyty
a wczoraj się zdziwił jak mnie zobaczył i tak:
szyjka jak była tak jest- czyli lekko obniżona i częściowo zgładzona,
rozwarcie zewnętrzne na 1,5cm a wewnętrzne na opuszek palca,
Młoda dopiero zaczyna się wstawiać do kanału ...
łożysko dojrzałe jak ostatnio, wód jest dobra ilość, wyniki wspaniałe,
i ginek nie chciał jej za bardzo poganiać jak wszystko jest ok ...
w trakcie porodu okaże się czy dam radę urodzić SN jeśli nie to CC,
jeśli nie urodzę do 4 to 5 mam się stawić w szpitalu i czekamy
na poród pod opieką szpitala ... tylko co ja zrobię z Mileną to nie wiem ...
chyba pojadę ale jak nic się nie będzie dziać i nic nie będą ze mną robić
to się wypiszę do domu ... bo po co mam tam siedzieć ...
Chyba to wszystko :dry: a mnie już to wszystko dobija ...

reklama
monysia tez mysle ze to moze tak niespodziewanie przyjsc ze sie jeszcze zdziwisz ;-) Zacznij robic jakies wygibasy albo co, moze cos sie ruszy!

Do góry