reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Rudson - może rzeczywiście jedź więcej mięcha to się poprawi :tak:

cytryna - mi powiedział lekarz, że taki zabieg to tylko w szpitalu i dziecko często się odwraca z powrotem i wtedy dochodzi do obwinięcia pępowiną :tak: dlatego ja przy pierwszej córce dałam jej spokój

karolina - u mnie wczoraj była znajoma która urodziła córę w 42 tygodniu, jak pomyślę, że mam jeszcze 2 miechy z brzuchem śmigać to mnie coś trafia...

ja mam wizytę dopiero 1 września jestem ciekawa czy coś już się będzie u mnie działo :dry:

reklama
Byłam dziś na USG. Pobrali mi znów krew, poprzednie badanie krwi ok.
Znam płeć!!!!!!!!!!! wreszcie!!! dziewczynka!!!
Wygląda na to że będzie taki sam kurdupelek jak starsza siostra. Rozmiarowo mieści się ledwie na dolnej kresce normy, więc za 2 tygodnie kolejne usg, jak nie przybierze nic na wadze to czekają mnie dokładne badania. Dzieciaczek dalej główką w dół i zeszło już na dół, tak więc do 40 tygodnia na bank nie dotrzymam.

sivi, a ile waży?, bo u mnie w 32 tyg 1800, i według mnie to jest dobra waga, a on że trochę za mało, ale że wcześniejsze dzieci były nie zbyt duże, to tak moge mieć.U mnie też już zeszło na dół i mam się oszczędzać bo
mogę za szybko urodzić. Wiele osób mi mówi że mi już brzuch opadł. Fajnie że już nie masz wątpliwości, bo ja to mówię że uwierzę jak zobaczę, ale mam nadzieję że ten mój lekarz się nie pomylił.

Cytryna moze sie jeszcze maluszek sam odwroci... moj niby wielki wiec teoretycznie malo miejsca juz ma, a sie dosc pozno odwrocil, bo chyba z 2 tyg temu(wiec w 33 tyg mniej wiecej)
Karolina 7 razy? O matko, ja po 4 razach dziennie mam dosyc, bo trzeba zyc z zegarkiem w reku;/ Ale najwazniejsze ze z corcia wszystko w porzadku:tak:
Rudson, sprobuj wiecej tego miesiwa wcinac z warzywkami bogatymi w zelazo, zawsze to lepiej przyswajalne niz tabletki...
Sivi, no to gratulacje ze w koncu plec znacie! Pewnie starsza corcia mega szczesliwa ze bedzie miala siostrzyczke:D I wreszcie zakupy mozna pod dziewuszke robic;;)
Jewcia, z tego co czytalam, to ta waga dziecka na 32tydz jest jak najbardziej prawidlowa, wiec nie wiem o co temu Twojemu ginkowi chodzi:) Moja ginka z kolei biaddoli ze moje dziecko takie wielkie, jakby to jakas tragedia byla, tylko niepotrzebnie strasza i wprowadzaja zamet ci lekarze....
Gosiane, no wlasnie za 4 tyg mnie cesarka czeka, ale szczerze mowiac nawet nie mialam badania ginekologicznego jeszcze wiec nie wiem w jakim stanie jest moja szyjka i czy cos sie nie szykuje wczesniej, w kazdym razie lozysko ladne (1 stopien), wiec co sie dziwic ze dziecko odzywione dobrze:D (ale z moich obliczen, to cc bedzie nie w 39 tyg ciazy, a prawie w 40, wiec te wszystkie pomiary, wymiary itp sa mocno naciagane.... W kazdym razie przez ta cala sytuacje ciesze sie z cesarki, mimo ze wolalabym sn rodzic, ale w takim przypadku, moglabym przenosic, a to mi sie nie usmiecha... chce miec swojego malucha juz niedlugo:tak:

sivi, a ile waży?, bo u mnie w 32 tyg 1800, i według mnie to jest dobra waga, a on że trochę za mało, ale że wcześniejsze dzieci były nie zbyt duże, to tak moge mieć.U mnie też już zeszło na dół i mam się oszczędzać bo
mogę za szybko urodzić. Wiele osób mi mówi że mi już brzuch opadł. Fajnie że już nie masz wątpliwości, bo ja to mówię że uwierzę jak zobaczę, ale mam nadzieję że ten mój lekarz się nie pomylił.

Ja 35 tydzień zaczęłam i waży 2 kg, a trzeba margines błędu doliczyć.

Cześć dziewczyny :) Widzę, że tu same dobra wieści :) Mnie ostatnio dopadła taka niemoc, że totalnie nic mi się nie chce, nawet nie chce mi się kompa włączać :/ Po prostu ledwo żyję :/

Byłam wczoraj na konsultacjach u internisty (bo gin już mi od 2 wizyt marudzi), ale jak dla mnie to strata czasu. Babka od niechcenia mnie osłuchała i do gardła zajrzała, ciśnienia nawet nie zmierzyła, tylko się mnie zapytała jakie mam :/ No i się podpisała w karcie ciąży, to był chyba największy wysiłek ;)

Dzisiaj byłam u gina. Pobrał mi próbkę na GBS, powiedział że szyjka dobrze trzyma i główka wysoko, także nic nie powinno się dziać. Z pomiarów wyszło, że dzidzia waży 3050g (!) i sam gin był trochę tym zdziwiony, nie mówiąc już o mnie. W końcu to aż o 900g więcej niż ostatnio. Następna wizyta za 3 tyg i wtedy umawiamy się na oddział na cc. Nie mogę się doczekać, bo już nie mogą ani stać ani leżeć :/ Upały mnie zabijają, ciągle chce mi się spać i ogólnie jakaś zdołowana jestem :( Ponarzekałam sobie, to mogę iść spać ;)

icarium no to nieźle Dzieciaczek rośnie :) Będą mieli co wyciągać, a Ty co tulić :)

karolina to kłucie to musi być masakra, no ale czego sie nie robi dla Maluszka

reklama
Do góry