reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

kasiadz
to masz ogromne szczęście, ja miałam raz w życiu ale taką piekącą i swędzącą aż sikać nie mogłam i płakałam jak miałam siku zrobić... także całe szczęście że u Ciebie tak lajtowo.

odebrałam wyniki glukozy i innych badań. wszystko w normie, a glukoza to nawet poniżej normy!! ufffffffffff

reklama
Ewa super, że glukoza dobrze wyszła, to nie musisz się już martwić dietą :)

Mariolcia sliczny Twój szkrabek, chciałabym moją Maję też zobaczyć w 3D i sprawdzić jak bardzo się zmieniła od 22tc

Malutka super, że leżakowanie już Ci się kończy. Ale bardzo mozliwe, że Maluch zaczeka jeszcze z wyjsciem ;)
Co do USG to mój gin tez ma kiepskie, ale wagę mu podaje, ostatnio Niuńka 1800 wazyła, następna wizyta za tydzień, więc ciekawe ile tym razem będzie
A co do żartów gina to mój tez mi raz wyjechał z hasłem, że to synek bedzie, a potem śmial, że tylko żartował

Malutka, powinnas sie cieszyc ze masz meza co tak o ciebie dba... Wielu facetow jednak ma za kiepska wyobraznie zeby sobie uzmyslowic ze ciaza to jednak czasem ciezka sprawa i nie potrafilaby przejac na siebie poza praca jeszcze domowych obowiazkow, zwlaszcza jak tych ciazowych dolegliwosci nie widac golym okiem... Ale rozumiem ze juz masz ochote na jakas aktywnosc, super ze tak dotrwalas do bezpieczniejszego terminu dla maluszka
yes2.gif

Ewa no to fajnie, ze te cukry jednak dobre wyszly, dieta w ciazy to nic przyjemnego mimo ze da sie przezyc:) Najwazniejsze ze problem z glowy:)
Mariolcia, slodki dziobak z Twojego malenstwa
yes2.gif

Tak patrzac na ta fotke sobie przypomnialam, ze dostalam tydzien temu zdjecie buziaka mojego synka, chociaz ze zwyklego usg, ale tak mi sie wydaje ze fajnie widac pyzolka...
Zeby bylo smiesznie, to z najnowszych wyliczen wyszlo ze maly w 35 tyg ma przeszlo 3100g;/ troche to malo wiarygodne zeby przytyl przez tydzien ponad pol kilo, ale wiadomo ze granica bledu jest spora... W kazdym razie ciekawa jestem ile moj maluch dobije kilosow przez te 4 tyg do porodu
wink2.gif

A to buzka naszego juniorka:

Załączniki

• buzka juniora.jpg
    buzka juniora.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 49
cytryna - trenuj ile się da może się jeszcze przekręcić nawet w ostatnie dni :-) natomiast co do przekręcania dziecka przez lekarza mój giekolog tego nie poleca, podobno łatwo wtedy o owinięcie dziecka pępowiną :tak:

Ewa - super :-D nie musisz się dietkować :-D

pryzybela - to w 38 tygodniu pewnie będzie miał ponad 4 kilosy ;-) będzie co przytulać ;-)

pryzabela to nic, tylko sie cieszyc z malego klocuszka :-D sliczne zdjecie

rudson pewnie wszystko ok. mi tez ciagle cos nie tak wychodzi z moczem... chyba juz do konca ciazy bede miala leukocyty

Ja zaliczylam tez juz lekarza.
Mi robia za kazdym razem teraz ktg i nic niestety sie nie dzieje.Wolalabym zeby chociaz szyjka sie odrobine skrocila.
Ja mialam Giulka przenoszonego i wcale mi sie nie chce jeszcze targac 5 tyg brzucha.

Mala ma ok 2600 ,wody w normie ,pepowina dziala jak nalezy itd.
Pobrali mi krew,zobaczymy jak zelazo .No i na toxo .
Lekarka mowi ze nie wyglada mala na dziecko cukrzycowe .
A mnie to mierzenie wku.rwia ./7 razy dziennie sie kloje w palucha .

Ewa fajnie ze wyniki ok :)
Rudson a zelazo ci w ogole nie pomaga? ja mam niby brac 200mg dziennie ale nie biore - nie daje wtedy rady z toaleta :zawstydzona/y: wiec biore 1-2 tabletki zamiast 3 (czyli 65- 130mg) a badan juz nie bede miec robionych...
Milka troche probowalam juz poszukac o tym przekrecaniu i rzeczywiscie zdanie lekarzy jest bardzo podzielone...
Na dzien dzisiejszy mysle ze jesli bedzie doswiadczony w tym lekarz, bede podloczona do ktg i usg to pewnie sie zdecyduje - ponoc i tak przy przekrecaniu jest ekipa w pogotowiu bo czasem trzeba cesarke robic wtedy. No ale cwicze na razie i moze sie uda :)

reklama
ja odebrałam wyniki morfologii i moczu... oczywiście hemoglobina niska ...no i wynik moczu taki dziwny...jutro mam wizyte się dowiem :dry::dry::dry:

pryzybela no no kawał dzieciaka :tak::tak:

To nagotuj sobie gar barszczu, ja tak pilam i pilam barszcz, zaczelam wiecej miesa jesc i zelazo skoczylo :-)

Tak patrzac na ta fotke sobie przypomnialam, ze dostalam tydzien temu zdjecie buziaka mojego synka, chociaz ze zwyklego usg, ale tak mi sie wydaje ze fajnie widac pyzolka...
Zeby bylo smiesznie, to z najnowszych wyliczen wyszlo ze maly w 35 tyg ma przeszlo 3100g;/ troche to malo wiarygodne zeby przytyl przez tydzien ponad pol kilo, ale wiadomo ze granica bledu jest spora... W kazdym razie ciekawa jestem ile moj maluch dobije kilosow przez te 4 tyg do porodu
wink2.gif

A to buzka naszego juniorka:

Moze wczesniej sie maluch zdecyduje wyjsc? Chociaz ty chyba cc masz miec z tego co pamietam. Zreszta granica bledu na usg dochodzi do 500g ;-)

Ja zaliczylam tez juz lekarza.
Mi robia za kazdym razem teraz ktg i nic niestety sie nie dzieje.Wolalabym zeby chociaz szyjka sie odrobine skrocila.
Ja mialam Giulka przenoszonego i wcale mi sie nie chce jeszcze targac 5 tyg brzucha.

Mala ma ok 2600 ,wody w normie ,pepowina dziala jak nalezy itd.
Pobrali mi krew,zobaczymy jak zelazo .No i na toxo .
Lekarka mowi ze nie wyglada mala na dziecko cukrzycowe .
A mnie to mierzenie wku.rwia ./7 razy dziennie sie kloje w palucha .

Dobrze ze wszystko ok a moze corcia cie zaskoczy i zdecyduje sie szybciej wyjsc niz w 40tc? ;-) Co do mierzenia cukru to sie nie dziwie, ja ostatnio na glukozie w lab mialam z palca pobierane to mnie pozniej pare dni paluch bolal.

Do góry