reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
Lenka ja przed ciaza prowadzilam bardzo zdrowy tryb zycia, zero cukru, zero oleju, gotowane warzywa na parze...Salatki itd silownia rolki... Ale nie dlatego ze sie odchudzalam tak mi pasowalo poprostu, lubilam to jedzenie...
A teraz dopiero zasmakowalam prawdziwej kuchni...:-D:-D az sie boje ze ciezko bedzie wrocic do dawnego trybu...

Lenka współczuję takiej diety i tego przeliczania,
nie wiem czy dałabym radę
a z tym lekarzem to jakoś dziwnie,
przecież chyba chodzisz do takiego który Ci pasuje
a nie takiego którego Ci przydzielą :confused2:

Bede wyginać śmiało ciało to może sie coś przekula :D

Anek30bb nie byłam e esculapie bo jak sie okazało dzidzia na razie ułożona pośladkowo, więc pewnie bedzie cesarka. Jesli nie zmieni położenia to bedzie CC w szpitalu na wyspiańskiego przez mojego lekarza prowadzącego. Myślę że to lepsze rozwiązanie niż CC w esculapie, bo niedość że niepłatne to jeszcze lepsza opieka, dłuższa obserwacja :) A Ty kiedy masz wizyte?

ja mam wizyte 30 sierpnia

Dziękuję jeszcze raz za kciuki no i zdaję relację a wieć wszystko dobrze uffffffffffff:-), malutka waży około 1800, ułożyła się główką w dół więc sie nawróciła dziewczyna ;-), przepływy i te wszystkie rożne parametry również w normie więc jestem mega szczęśliwa no i co też ważne szyjka trzyma, grzybka już nie ma nystatyna pomogła :tak: a i następna wizyta za 3 tygodnie.

moja morfologia trochę kiepsko i mam brać dalej żelazo .......

reklama
NO więc jestem po wizycie.
Ciśnienie w normie,zchudłam 2 kg przez tydzień na tej pierońskiej cukrzycowej diecie( czyt.głodówce),no i dostałam tebletki na cukrzycę.Trochę sie obawiałam,bo wyczytałam wszędzie,że w ciąży tabletek sie nie stosuję,nawet się jej zapytałam,ale dziwnie na mnie popatrzyła-jakbym jej nie ufała,więc zaufałam,ale nie omieszkam się popytać jeszcze.
Dostałam leki właśnie z tego powodu,że poleciałam z wagi,dieta jest uboga,a wartości podwyższone.Także zjadłam dzisiaj śniadanie dziewczyny jak należy,ugotowałam sobie dwa jajka,do tego bułka z masełkiem i herbatka z cytrynką słodzona słodzikiem niestety,ale co tam DWA JAJKA!!!!!
Niechcący pokłóciłam się z panią w rejestracji,bo wyobrażcie sobie,że moja lekarka przyjmuje pacjentki tylko do 28 tyg. potem jest 6 innych lekarzy,i z pośród których ktoś mnie przyjmie.Pytam jej dlaczedo nie informuja wcześniej o takich niedogodnościach,a ona nic. Robi mi kolejną wizytę na 9 rano,ja jej mówię nie dam rady,bo pracuję jeszcze parę godzin dziennie,ona kurna wstrząsa ramionami.
Ale w końcu stanęło na tym,że zadzwoni do menagera i zapyta czy mogę chodzic nadał do swojej pani doktor.POPIEPRZONE !!

kurcze wspolczuje tej diety , ale dasz rade juz malo zostalo !!
co do szpitala i tej "milej" pani to porazka :/

Dziękuję jeszcze raz za kciuki no i zdaję relację a wieć wszystko dobrze uffffffffffff:-), malutka waży około 1800, ułożyła się główką w dół więc sie nawróciła dziewczyna ;-), przepływy i te wszystkie rożne parametry również w normie więc jestem mega szczęśliwa no i co też ważne szyjka trzyma, grzybka już nie ma nystatyna pomogła :tak: a i następna wizyta za 3 tygodnie.

moja morfologia trochę kiepsko i mam brać dalej żelazo .......

super , ze jest wszystko ok :))))
bierz zelazo i napewno bedzie dobrze :) wiecej moze czerwonego miecha , burakow itd.
mi pomaga , bo nie biore nic i narazie mam wyniki idealne :)

Do góry