reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Lena ale to znaczy ze cukrzyca pod kontrola, tak? To dobrze :) Jeszcze tylko kilka tygodni i bedziesz mogla sobie 3 jajka zjesc na sniadanie :)
Hehe 3 jajka,pewnie dam radę,pod kontrolą na pewno,ale czy ją opanuje zobaczymy,na razie mam brac jedną tabletkę 2.5mg 30 min przed śniadaniem i zobaczyć jakie są cukry,jeśli takie jak były wziąć drugie 2.5 przed obiadem,ale szczerze wam powiem wole troche mniej zjeść i tych leków nie brać za często.

reklama
oj Lena bidulo :-( wspolczuje Ci tej cukrzycy, a babka faktycznie nierozgarnieta. Nie przejmuj sie, jeszcze 2 miesiace i bedziesz jadla co chcesz.

a co do zabobonow to rowniez znalazlam cos ciekawego na BB :-D
jak ktoś nie spełni zachcianki kobiety w ciąży to go myszy zjedzą
nie wolno nic smazyc w ciazy bo tam gdzie tluszcz kapnie to dziecko bedzie mialo znamie
nie wolno nosic korali ani przechodzic pod kablami bo sie pepowina owinie.
jak zgaga piecze to bedzie dziewczynka lub jezeli chlopiec to z wlosami.
nie wolno obcinac wlosow bo dziecko bedzie glupie
nie wolno patrzec na krwawe rzeczy lub jakies kalectwo bo sie mozna zapatrzec
Nie jesc kiszonych ogorkow bo mleko skwasnieje.
Nie chodzic po sloncu bo sie zsiadzie
Nie wolno współżyć 2 miesiące przed rozwiązaniem,bo dziecku będą ropiały oczka
Jeżeli kobieta w ciąży się czegoś przestraszy i dotknie w tym momencie swojego brzucha to dzidzia będzie miała "myszkę " (znamię )
nie wolno podnosić rąk do góry, bo się pępowina owinie dookoła szyi
NIE WOLNO PRZECHODZIĆ W CIĄŻY PRZEZ KAŁUŻE BO DZIECKO BĘDZIE MIAŁO WODOGŁOWIE
Nie można siedzieć z założoną nogą na nogę, bo zmiażdżysz dziecku główkę.
Nie patrz na księżyc, bo dziecko będzie łyse.
Nie patrz na słońce, bo dziecko będzie się zanosiło płaczem.
Nie patrz przez wizjer w drzwiach lub przez inną dziurkę, bo dziecko będzie zezowate (moja teściowa stale mnie tym nęka).
Nie patrz na nikogo brzydkiego, bo dziecko bedzie podobne.
Nie noś nic na szyji, bo dziecko okręci się pępowiną.
Nie depiluj sie (nie gol), bo dziecko urodzi się łyse.
Podczas zmywania naczyń lub prania Przyszła Matka nie może sobie zachlapać brzucha, bo dziecko będzie pijakiem.

Ostatnia edycja:
No z tym wodogłowiem to zabrzmiało naprawdę groźnie :-D:-D:-D

lena jakiś kurcze chory system.... Tez bym sie wściekła i miotała tam piorunami jakby mnie nikt nie poinformował o takich istotnych rzeczach.

Ostatnia edycja:
NO więc jestem po wizycie.
Ciśnienie w normie,zchudłam 2 kg przez tydzień na tej pierońskiej cukrzycowej diecie( czyt.głodówce),no i dostałam tebletki na cukrzycę.Trochę sie obawiałam,bo wyczytałam wszędzie,że w ciąży tabletek sie nie stosuję,nawet się jej zapytałam,ale dziwnie na mnie popatrzyła-jakbym jej nie ufała,więc zaufałam,ale nie omieszkam się popytać jeszcze.
Dostałam leki właśnie z tego powodu,że poleciałam z wagi,dieta jest uboga,a wartości podwyższone.Także zjadłam dzisiaj śniadanie dziewczyny jak należy,ugotowałam sobie dwa jajka,do tego bułka z masełkiem i herbatka z cytrynką słodzona słodzikiem niestety,ale co tam DWA JAJKA!!!!!
Niechcący pokłóciłam się z panią w rejestracji,bo wyobrażcie sobie,że moja lekarka przyjmuje pacjentki tylko do 28 tyg. potem jest 6 innych lekarzy,i z pośród których ktoś mnie przyjmie.Pytam jej dlaczedo nie informuja wcześniej o takich niedogodnościach,a ona nic. Robi mi kolejną wizytę na 9 rano,ja jej mówię nie dam rady,bo pracuję jeszcze parę godzin dziennie,ona kurna wstrząsa ramionami.
Ale w końcu stanęło na tym,że zadzwoni do menagera i zapyta czy mogę chodzic nadał do swojej pani doktor.POPIEPRZONE !!
Masakra co za znieczulica.. No ale kochana tylko prywatnie cie traktuja jak czlowieka.. Taka ludzka mentalnosc ze jak ci daja za darmo, to nie masz prawa narzekac..:-(

Masakra co za znieczulica.. No ale kochana tylko prywatnie cie traktuja jak czlowieka.. Taka ludzka mentalnosc ze jak ci daja za darmo, to nie masz prawa narzekac..:-(

Serce ja chodzę do prywatnej kliniki,małe tego w prywatnym szpitalu,tylko u nas taka polityka niestety!!
Herbata najlepsze jest to,że nie wolno sie bzykać,bo oczka będą ropiały-padłam normalnie!!!

reklama
Lena ja mogę bez problemu jeść jajka i mi cukier po nich nie skacze. Zresztą jajko zawiera bardzo mało węglowodanów- w moich tabelkach 0 WW.

Do góry