reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
A tutaj przemywaja kikuta sama woda i tez odpada ladnie (juz wypytalam dziewczyn na watku Mamy ze Szkocji, zadna nie miala z kikutem problemu, a nie uzywaly do niego nic). Dlatego spirytusu z Pl sobie nie przywiozlam.

no to fajnie :-)

mi też gin brzuch macał i mówi, że ma głowę u góry po czym USG pokazało, że jest odwrotnie ;-)

niezla niespodzianka :)

W Polsce ginekolodzy za bardzo przyzwyczajeni do USG to nie im nie wychodzi... a wszedzie indziej reka wyczuja wszystko - polozenie, wage, dlugosc, niedlugo tak plec beda stwierdzac ;-)

no napewno nie u mnie :) moj mi wgole brzucha nie dotyka , jeszcze kiedys to sprawdzal czy macica dobrze rosnie ,a teraz juz nie
tez tylko usg robia :)

A ja chodzę do szkoły rodzenia i po wczorajszym spotknaiu cała moja wiedza nabyta w czasopismach legła w gruzach:(
M.in. pani mówiła, że pupy noworodka nie smaruje sie Sudocremem po kazdej zmianie pieluszki tylko zwykla posypka ewentualnie bepantenem. a sUDOCREAM, W KTOREGO ZAPASY ZABEZPIECZYLAM SIE DO KONCA SWIATA TYLKO LECZNICZO:(
Potem najlepiej kupic WYLACZNIE Emolienty i zadnych oliwek i takich roznych bo skora dziecka nie oddycha.
pONADTO LUSZCZEJACE faldki dziecka Oilatum Cremem, ewentualnie Bepaneten...
Czy macie takie samo zdanie na temat tych informacji??? Bo ja juz nie wiem komu wierzyc w gazetach co innego na zajeciach co inneog no kurde blaszka :( Nie chcialabym przez swoja niewiedza skrzywdzic swojego dziecka :(
Ponadto Kikut myje sie specjalnym srodkiem Okteniseptem- i TO TYLKO I WYLACZNIE.

co do sudocremu sie zgodze to jest lek , a nie krem do codziennego uzytku !! stosuje sie tylko jak juz jest zle z tyleczkiem
co do emolientow to nie kumam tej mody ?? chyba zeby kasy wiecej wydac ... przeciez to tez jako lek przy problemach skornych sie powinno stosowac i do tego sluza , a teraz co druga kobieta myje od razu dzieci tak ... a co pozniej jak bedzie jakis problem ?? sterydy czy co ??
lepiej zaczac od normalnych kosmetykow i sprawdzic czy bedzie ok
oliwki tez nie polecam , nawet dla nas :) zamiast nawilzac , natluszczac to zapycha skore najczesciej :/ lepiej balsam nawilzajacy
z pepkiem sa rozne szkoly , tu juz kazda z nas sama zobaczy co bedzie potrzeba :)

miłka
czyli można upiec 2 pieczenie na jednym ogniu, kupując bepanthen dla siebie- na sutki i jednocześnie dla dzidzia na pupcię

no wlasnie tez mam taki zamiar :)
tylko sie troche zdziwilam jak mi babka w aptece powiedziala , ze jest tylko do tylka i nie na sutki !!
a na stronie pisze jak wol , ze moze i tak sluzyc

Zgodnie z wierzeniami mojej mamy to już wiem że moje dziecko bedzie miało długie kudły (zgaga) a do tego rude (bo włosy farbowałam) :-D

dobre sa te zabobony :-D

NO więc jestem po wizycie.
Ciśnienie w normie,zchudłam 2 kg przez tydzień na tej pierońskiej cukrzycowej diecie( czyt.głodówce),no i dostałam tebletki na cukrzycę.Trochę sie obawiałam,bo wyczytałam wszędzie,że w ciąży tabletek sie nie stosuję,nawet się jej zapytałam,ale dziwnie na mnie popatrzyła-jakbym jej nie ufała,więc zaufałam,ale nie omieszkam się popytać jeszcze.
Dostałam leki właśnie z tego powodu,że poleciałam z wagi,dieta jest uboga,a wartości podwyższone.Także zjadłam dzisiaj śniadanie dziewczyny jak należy,ugotowałam sobie dwa jajka,do tego bułka z masełkiem i herbatka z cytrynką słodzona słodzikiem niestety,ale co tam DWA JAJKA!!!!!
Niechcący pokłóciłam się z panią w rejestracji,bo wyobrażcie sobie,że moja lekarka przyjmuje pacjentki tylko do 28 tyg. potem jest 6 innych lekarzy,i z pośród których ktoś mnie przyjmie.Pytam jej dlaczedo nie informuja wcześniej o takich niedogodnościach,a ona nic. Robi mi kolejną wizytę na 9 rano,ja jej mówię nie dam rady,bo pracuję jeszcze parę godzin dziennie,ona kurna wstrząsa ramionami.
Ale w końcu stanęło na tym,że zadzwoni do menagera i zapyta czy mogę chodzic nadał do swojej pani doktor.POPIEPRZONE !!

reklama
Do góry